01 Nisan 2016 09:39

Soma davasında Alp Gürkan’a savcı dayanmıyor

Paylaş

301 madencinin can verdiği Soma Katliamı davasında, Maden Patronu Alp Gürkan hakkında yürütülen soruşturmada bir kez daha savcı değişikliği oldu. Birinci savcı izne çıktı, ikinci savcı da seminere gidince dosyayı devretti. Üçüncü savcı ise bilirkişilerin raporunun tamamlanmasından sonra dava açıp açmamaya karar vereceğini avukatlara iletti. Madenci yakınlarının avukatlarından Denizer Şanlı, “Alp Gürkan’a zor dokunulacak. Bir şekilde dokunulamıyor, bununla ilgili hukuki prosedürler yavaşlatılıyor” dedi.

PATRONUM AMA SORUMLU DEĞİLİM

Soma işçi katliamının ardından basın toplantısı düzenleyen Alp Gürkan, şirketin yönetim kurulu başkanlığından çekildiğini hatırlatarak “Görevimden çekilmem, patron olmadığım anlamına gelmez” demişti. Bunun üzerine başlatılan soruşturma nedeniyle yazılı ifade veren Gürkan, Soma Kömür AŞ’nin en büyük ortağı olduğu için yönetim kurulu başkanını değiştirebilme yetkisinin bilindiğini belirterek “Bu durumda ‘şirketin patronu benim, şirkette yetkilerim var’ demem gayet doğaldır. Ancak bu şekilde yaptığım beyan hiçbir şekilde hukuki ve cezai sorumluluk sahibi olduğum şeklinde yorumlanamaz” iddiasında bulundu.

8 AYDA 3. SAVCI

Ancak geçen ağustos ayında Alp Gürkan hakkında başlayan soruşturmada görev yapan savcılar, çeşitli gerekçelerle dosyadan ayrıldı. Birinci savcı izne çıkınca, ikinci savcı da seminere gidince dosyayı devretti. Davayı takip eden avukatlar üçüncü savcının ise bilirkişilerin raporunun tamamlamasından sonra dava açıp açmamaya karar vereceğini ifade ettiğini belirtti. Alp Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunan avukatlardan Denizer Şanlı, “Mahkeme kararından sonra yani suç duyurusundan sonra 8 ayda üçüncü savcı geldi. Muktedirleri soruşturmanın ne kadar zor olduğunu gösteren önemli bir emare. Deliller çok açık, cinayet sonrasında basın açıklamasında açıkça ikrar ediyor; ‘Ben şirketin patronuyum.’ Bu sözlerden sonra açıkçası dava açılması lazım. Hakkında gerekçesiz olarak takipsizlik veriliyor. Mahkemenin suç duyurusuna rağmen sürüncemede bırakılıyor, hakkında dava açılması istenmiyor. Alp Gürkan’a zor dokunulacak. Bir şekilde dokunulamıyor, bununla ilgili hukuki prosedürler yavaşlatılıyor, bahaneler üretiliyor” dedi. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

İkitelli'de 1 Mayıs çalışmaları başladı: Sendikalardan ortak bildiri dağıtımı

SONRAKİ HABER

Paris'in merkezindeki bir binada patlama yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...