01 Nisan 2016 09:32

İkitelli'de 1 Mayıs çalışmaları başladı: Sendikalardan ortak bildiri dağıtımı

Paylaş

Sendikalar İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde kiralık işçilik ve kıdem tazminatının fona devredilerek gasbedilmek istenmesine ilişkin işçileri bilgilendirmek amacıyla ortak bildiri dağıtımı yaptı. İşçilerin mahallelerden fabrikalara geçiş yaptığı Tatlıses Köprüsü’nde yapılan dağıtımda işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta tüm bu saldırılara karşı birlik çağrısı yapıldı.

Liman-İş, Birleşik Metal-İş, TGS, Tüm Bel-Sen, Belediye-İş, DERİTEKS ve Genel-İş’in ortak imzasıyla yayınlanan bildiride, “Güvenceli iş, güvenli gelecek istiyoruz”, “Kıdem tazminatıma dokunma”, “Kiralık işçiliğe hayır” denildi.

Tekstil, deri, metal, eğitim, belediye, matbaa, liman gibi birçok alanda çalışma yürüten sendikaların bölgedeki şube ve temsilciliklerinin katılımı ile geçtiğimiz hafta bir toplantı ile 1 Mayıs çalışmasının ortak yürütülmesini kararlaştırıldı. İkitelli- Güneşli bölgesi yerelinde 1 Mayıs öncesi, işçilerin haklarını budayan ve hatta tamamen haklarını ortadan kaldırmayı hedefleyen hükümetin girişimlerine karşı daha fazla işçiyle bir araya gelmek ve 1 Mayıs için ortak etkinlikler düzenlemek için adım atan sendikaların etkinlikleri, bildiri dağıtımları, toplantılar, paneller ve eylemlerle devam edecek. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kamyoncuların eylemi TEM'i felç etti

SONRAKİ HABER

Soma davasında Alp Gürkan’a savcı dayanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...