01 Nisan 2016 09:15

Dostcam işçileri, İşçi kıyımına karşı şalter indirdi

Paylaş

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan Dostcam fabrikasında DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikasına üye olan 1 işçinin işten atılması üzerine, fabrikadaki tüm işçiler üretimi durdurdu. Görüşme talebini kabul etmeyen patron tüm işçileri tazminatsız işten attığını açıkladı. Fabrika içinde ve dışında direnişe geçen işçiler ise işten atma açıklaması geri alınana ve sendika kabul edilene kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını bildirdi. 

Bir süredir Cam Keramik-İş Sendikasının örgütlenme çalışmalarını yürüttüğü Dostcam fabrikasında dün sabah patron sendikal örgütlenmeyi kırmak için Şenel Kınık isimli işçiyi ‘performans düşüklüğü’ iddiasıyla işten attı. 

Patronun bu saldırısına karşılık Dostcam işçileri birlik olarak iş bıraktı ve fabrikadaki üretimi tamamen durdurdu. İçerideki işçiler fabrikayı terk etmezken, diğer vardiyaların işçileri de fabrika önünde bekleyişe geçti. İşçiler, işten atılan arkadaşları iş başı yapmadan üretime başlamamakta da kararlı. Cam Keramik-İş Sendikasının merkez yöneticilerinin yanı sıra, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş 5 No’lu Şube yöneticileri de fabrika önüne giderek işçilere destek verdi.

PATRONDAN KIYIM AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili açıklama yapan Cam Keramik-İş Genel Sekteteri Hasan Çavdar, bir ay önce fabrikada örgütlenme çalışmalarına başladıkları bilgisini vererek “170 işçinin yüzde 80’ini sendikaya üye yaparak çoğunluğu sağladık. Bu sabah patron işçilere gözdağı vermek için bir işçiyi işten çıkardı. İşverenle kurduğumuz ilk temasta ‘İşçi 3 aydır çalışıyor. Bu sabah mı performansı düştü’ diye sorduk. Görüşme talebini kabul etmiyor. Sendika girinceye kadar, fabrikayı terk etmeyeceğiz” dedi. 

Öte yandan görüşme talebini kabul etmeyen patron dün akşam saatlerinde, tüm işçileri tazminatsız işten attığını duyurdu. Buna tepki gösteren işçiler, işten atma kararı geri alınana ve sendikal örgütlülükleri tanınana kadar fabrika içinde ve dışında direnişi sürdüreceklerini bildirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Game Of Thrones kadrosu cevaplıyor: Jon Snow öldü mü?

SONRAKİ HABER

LeBron, NBA’in en skorer 12’nci oyuncusu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...