01 Nisan 2016 07:13

Malatya’da eğitim emekçilerine dönük baskılara tepki

Paylaş

Malatya'da Eğitim Sen üyesi eğitim emekçileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel hak ve özgürlükler ve sendikal hakların kullanılmasına dönük anti demokratik uygulamalarına ve hukuk dışı cezalara tepki gösterdi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen ve EMEP, ESP, HDP, ÖDP ile demokratik kitle örgütlerinin destek verdiği eylemde konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, “Mart ayının başında MEB Müsteşarı, MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı, Maarif Müfettişleri Başkanları, rehberlik, denetim, inceleme, soruşturma konularında değerlendirme toplantısı yapmıştır. Sendikamıza gelen duyumlara göre bu toplantıda müfettişlere Eğitim Sen üyelerine yönelik başlatılan soruşturmalarda mutlaka ceza verilmesi gerektiği ifade edilmiştir. MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın bütün okullara gönderdiği ve sendikal eylemlere katılan sendika üyelerinin isimlerinin istendiği, hatta bu şekilde fişlendiği bir ortamda bu iddialar şaşırtıcı değildir” dedi.

Devlet kurumlarının tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen Kaya, “Devlet kurumları bütün kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı olmak, soruşturma yürütürken tarafsız davranmak zorunda. Ancak Türkiye’de yaşananlar, idarenin kararları ile hukukun nasıl katledildiğini, temel sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının bile suç kapsamına alındığını, siyasi talimatlarla cezalar verilmeye çalışıldığını göstermektedir” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Japonya'nın eski başbakanı: Erdoğan'a nükleer teknolojiyi önerdiğime pişmanım

SONRAKİ HABER

Öğrencisine cinsel istismarda bulunan din öğretmenine 5 yıl 9 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...