01 Nisan 2016 00:49

Cardin işçileri mücadeleye devam edecek

Paylaş

Meltem KARAKAŞ
Eskişehir

Cardin Concept işçileri "insanca çalışma insanca yaşam" talebiyle DİSK’e bağlı Tümka-İş Sendikasında örgütlenirken, patron 9 işçiyi işten attı. Direnişe geçen işçiler işlerine geri dönene kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

9 senedir Cardin’de çalışan Mehmet Ali Logur, hakları yendiği için sendikaya üye olduklarını söyledi. Görünmeyen ekonomik krizin bahane olarak kullanıldığını anlatan Logur, “Biz eylemimize devam edeceğiz. Tekrar işe alınacağımıza inanıyorum. İçerdeki arkadaşlarımız da kararlı. Bizlere destek oluyorlar” dedi.

“7 yıldır aynı fabrikada çalışıyorum” diyen Gökmen Tekbaşlı ise, şunları söyledi: “Şu an içeride üretimde 360 işçi çalışıyor. 250 kişi sendikaya üye oldu. Çoğunluğu aldık. İşe dönüşlerimiz olacak elbet.”

‘SENDİKASIZ HAYIR!’

“Yılmaya niyetimiz yok” diyen Kerem Bulut da arkadaşları gibi sendikalaşma sürecinden kaynaklı işten çıkarıldıklarını söyledi. Son bir hafta içinde baskı ve tehditle sendikaya üye olmalarının engellenmeye çalışıldığını aktaran Bulut, “Bu fabrikaya girersek, sendikayla çalışırız. Şartımız da bu. Sendikasız hayır” dedi.

3.5 yıldır fabrikanın sevkiyat bölümünde çalışan Emre Özdemir ise işten çıkarılan diğer bir işçi. 29 Mart sabahı sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını anlatan Özdemir, “Sendikalaşmayı çok gizli yürüttük. Ne olur ne olmaz diye. Fakat duyuldu ve bizi elebaşı olarak nitelendirdiler. Vazgeçmeyeceğiz. Arkadaşlarımız dik dursun yeter” dedi.

Baskının işten atılmalarına kadar gelen son bir hafta içinde fazlasıyla arttığını anlatan Erdi Uzun, “İşimizin neden elimizden alındığını iyi biliyoruz. Olayların bu noktaya varacağını tahmin etmedik. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Amacımız işimize tekrar dönmek” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Taşeron bir işçi olarak soruyorum

SONRAKİ HABER

Hayat Kimya işçileri: Sayemizde kazanıyorlar ama bize vermiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...