01 Nisan 2016 04:01

Gerçek güvence istiyoruz

Paylaş

Anadolu Üniversitesinde çalışan taşeron bir işçi
Eskişehir

Merhaba arkadaşlar
Bu mektubu Anadolu Üniversitesinde çalışmakta olan bir taşeron işçi olarak yazıyorum.
Yıllardır “ha geldi ha gelecek” diyerek oyalamanın sonunda 22 Mart tarihinde Başbakanın “müjde” olarak yaptığı açıklamayla “kadromuza kavuştuk!”
Peki, bu gerçekten bizler için müjde mi?
Bu konuda işyerinde birlikte çalıştığım arkadaşların yorumlarından kısaca bahsetmek isterim. Emekliliğine 1 yıldan daha az kalmış ve üniversiteye 20 yıla yakın hizmet vermiş bir ağabeyimiz “Benden geçmişteki tüm haklarımdan feragat etmem isteniyor. 20 yıllık kıdem tazminatımı nasıl silip atabilirim” diyerek kara kara düşünmeye başladı bile. Diğer arkadaşlarda aldatılmışlığın verdiği bir öfke hali var. “Zaten 3 yıllık sözleşme imzalıyorduk, ücretlerde de bir artış olmayacağından bahsediliyorken bu nasıl müjde” diyor. Başka bir büro personeli ise “Toplu iş sözleşmesi ile bundan daha iyi haklar elde edebilirdik artık bununda önü kapatılmış oldu. Artık vicdanlılarına kaldık” diyerek veryansın halinde.
Bizler, ayni işe ayni ücret, ayni sosyal hak ve güvenceli çalışma isterken içi boşatılmış, sadece adının kadro olduğu yeni bir kölelik sistemine mahkum edilmiş olduk.
Umarım bu kadro diye yutturulmaya çalışılan kölelik sisteminden geri dönülür ve insanca yaşam standartlarına kavuşacağımız gerçek bir güvenceli çalışma hayatına kavuşabiliriz.
Dostlukla kalın.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan-Obama görüşmesi gerçekleşti

SONRAKİ HABER

Aynı korkuları yaşayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...