23 Nisan 2012 11:11

‘Çocuk masumiyetine hakaret’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi çocuklarına zorla Sünnilik dersi okutulduğu, Kürt çocuklarının anadillerinin yasaklandığı bir ülkede Çocuk Bayramı kutlanmasının “çocuk masumiyetine hakaret” anlamına geldiğini söyledi.Bülbül bugün 23 Nisan nedeniyle y

‘Çocuk masumiyetine hakaret’
Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi çocuklarına zorla Sünnilik dersi okutulduğu, Kürt çocuklarının anadillerinin yasaklandığı bir ülkede Çocuk Bayramı kutlanmasının “çocuk masumiyetine hakaret” anlamına geldiğini söyledi.
Bülbül bugün 23 Nisan nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Çocuklara zorla ‘Din dersi’ okutulan ve dolaylı güç ve zor kullanılarak Kur’an dersi verilen bir ülkede Çocuk Bayramı kutlanamaz” dedi.
“Hapishaneleri çocuklarla dolu olan ve çocuklara tecavüz edilen bir ülkede “Çocuk bayramı” kutlamak iki yüzlülük değilse nedir?​” diye soran Bülbül, şunları ifade etti: “Bu ülkede Alevi çocukların inançları, Kürt çocukların dilleri yasaktır. Alevi çocuklara zorla Sünnilik okutulmakta, Kürt çocuklara her sabah zorla ‘Türküm, varlığım Türk varlığına armağan olsun’ dedirtilmektedir. Bu inkar, nefret ve şiddet ortamında kutlanan ‘Çocuk Bayramı’ çocuk masumiyetine hakaret değil midir? Müslüman olmamak suçmuş gibi devlet aklının ‘Gayri Müslim’ dediği halklar ve çocukları her gün her dakika nefret ve şiddetin tehdidi altında Bayram kutlamak hangi akılla açıklanabilir?​”
Eşit yurttaşlık, toplumsal barış ve laik, demokratik bir Türkiye’nin Türk/İslamcı “Ulusal egemenlik” söylemiyle sağlanamayacağını ifade eden Bülbül, her an inkar, nefret ve şiddet üreten bir sistemin tehdidi altında bir Türkiye’de çocukların sözü edildiği gibi “neşeli” olamayacağını kaydetti. Bülbül, çocukların ancak tüm kimlik, kültür ve inançların eşit olduğu çoğulcu bir demokrasi ile mutlu olabileceklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cumhurbaşkanlığı değil Sincan cezaevi önündeyiz’

SONRAKİ HABER

'Çocuklar bilmedikleri suçtan yargılanıyorlar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...