31 Mart 2016 12:51

Sendikalar ve meslek örgütleri güvenceli iş için bir araya geliyor

Paylaş

“Güvenceli iş, güvenceli gelecek için ne yapmalıyız?” sorusuna cevap arayan sendika ve meslek örgütleri 2 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Beylikdüzü Belediye Kültür Merkezinde bir araya geliyor.

MMO Beylikdüzü İlçe Temsilciliği; DİSK’e bağlı Gıda İş ve Cam Keramik-İş, Birleşik Metal-İş İstanbul 2 No’lu Şube, Genel-İş 2 No’lu Şube; KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube, Eğitim Sen 7 No’lu Şube ile Hak-İş’e bağlı Liman-İş Ambarlı Temsilciliğinin çağrısıyla bu hafta sonu gerçekleşecek etkinliğe değişik iş kollarından işçiler katılacak .Beylikdüzü Belediyesinin de destek verdiği etkinlikte kiralık işçilikten, kıdem tazminatına, çalışma koşullarından, iş güvenliğine kadar birçok konu konuşulacak. Modaratörlüğünü  DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan’ın yapacağı Panel-Forum’da Eğitim Uzmanı Dr. Erkan Aydoğanoğlu da bir sunum yapacak.

Etkinliğin çağrıcısı olan DİSK/Gıda-İş İstanbul Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer, 1 Mayıs öncesi değişik konfederasyonlara bağlı sendikaların bir araya gelmesini önemsediklerini söyledi. Son dönemlerde işçi sınıfına saldırıların yoğunlaştığını, kiralık işçi bürolarıyla çalışma koşullarının daha da ağırlaşacağını belirten Kızılyer, tüm emek örgütlerini birleşik mücadeleye çağırdı. Hafta sonu Beylikdüzü Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinliğin ortak mücadele zeminini güçlendireceğini dile getiren Kızılyer, sendikalı-sendikasız bütün işçi ve emekçileri etkinliğe davet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Çeltek Maden Ocağı işçileri: Katil Soma gidecek huzur gelecek

SONRAKİ HABER

Rusya: Mevcut Türk yönetimi ile ilişkileri iyileştirmek için adım atmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa