31 Mart 2016 12:49

Yeni Çeltek Maden Ocağı işçileri: Katil Soma gidecek huzur gelecek

Paylaş

Yeni Çeltek Maden Ocağı’nda çalışan 280 madenci işyerlerinin kapatılarak, kendilerinin Soma’ya gönderilmek istenmesine karşı direnişlerini sürdürüyor. Amasya’da bir yürüyüş yapan madenciler, “Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Daha önce Suluova’da Samsun yolunu trafiğe kapatan, Suluova’da ve Merzifon’da da kitlesel eylemler yapan madenciler dün Amasya’da bir yürüyüş yaptı. Eyleme KESK, EMEP, CHP ve HDP de destek verdi. Künç Köprü’den yürüyen kitle sık sık “Ölmek var dönmek yok” ve “Katil Soma gidecek huzur gelecek” sloganları attı. Burada vali ve belediye başkana da tepki gösteren işçiler, “İşçiyi satanı biz de satarız” dedi. 

'MÜCADELEDEN DÖNMEYECEĞİZ'

Meydanda yapılan açıklamada konuşan T. Maden-İş Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, patronun her türlü oyununa karşın yapıcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Ancak iş raydan çıktı. Nereye kadar gidecekse mücadelemiz sürecek. Bu mücadeleden dönmeyeceğiz. İşimize sahip çıkacağız” dedi. Bu mücadelenin sadece kendi mücadeleleri olmadığını ifade eden Güven, “Bu tüm işçilerin, emekçilerin mücadelesidir. Bu yüzden tüm halk bu mücadeleye destek vermeli” diye konuştu. Soma’da emekli olanların kıdem tazminatının dahi ödenmediğini söyleyen Güven, “Böyle bir firma koskoca madeni işletemez. Soma Holding sürekli yalanlarla işçiyi oyalıyor. Yalanlara itibar etmeyeceğiz” dedi. T. Maden-İş Çeltek Şube Başkanı Hakan Çatal da mücadelelerinin süreceğini belirterek birlik çağrısı yaptı. Çatal, “Dini, milliyeti, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin ekmeğine sahip çıkması gerekir. Kurtuluş emekçilerin birlikteliğinden geçer” dedi. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rus pilotu öldürdüğünü iddia eden Ülkücü Alparslan Çelik İzmir'de gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Sendikalar ve meslek örgütleri güvenceli iş için bir araya geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...