31 Mart 2016 12:29

SYKP Avrupa Koordinasyonu: Biz değil, AKP Türkiye düşmanıdır

Paylaş

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa'nın başlattığı “Erdoğan Yargılansın” kampanyası yandaş gazetelerde "Hainlik" ve "Türkiye düşmanlığı" ile suçlandı. Haberlere tepki gösteren SYKP ise “Türkiye'den değil, Erdoğan'dan nefret ediyoruz” açıklaması yaptı.

SYKP’nin 3. Avrupa Genel Toplantısı sonuç metninde Erdoğan'ın yargılanması kampanyasına ilişkin sözler, Milat Gazetesi'nde “Tek Hedef Erdoğan” manşeti ve “Hainler bu kez Almanya’da buluştu” ifadeleriyle sunulmuştu. SYKP Avrupa Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada kendilerinin “Hain ve Türkiye düşmanı” olmakla itham edilmelerine tepki gösterilerek şunlar ifade edildi: “Tetikçi Milat’ın iddia ettiğinin aksine SYKP, HDP ya da partimizin kurucu üyesi ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü değil, ülkeyi kan gölüne, savaş meydanına, cihatçı terörist yuvasına, hırsız, katil ve tecavüzcüler cennetine çeviren Erdoğan ve partisi AKP haindir, Türkiye düşmanıdır. Bizler Türkiye’den, Türkiye halklarından, Türkiye coğrafyasından değil, Türkiye’yi Hitler faşizmine doğru sürükleyen Erdoğan’dan, rejiminden ve bu rejimin destekçilerinden nefret ediyoruz.”

Geçtiğimiz ay SYKP Avrupa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke ve bölgedeki insan hakları ihlalleri, savaş suçları ve IŞİD’le ilişkileri dolayısıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerinde 25 bin imza toplandı. İmzalar, 21 Mayıs günü Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı'na teslim edilecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bombalara tepki gösteren BES üyesi sürgün edildi

SONRAKİ HABER

Bölge tabip odaları: Sürenkök’ün yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...