31 Mart 2016 12:29

Bombalara tepki gösteren BES üyesi sürgün edildi

Paylaş

Ülkede ardı ardına yaşanan bombalı saldırılar konusunda hükümeti eleştirdiği için çalışma arkadaşı tarafından şikayet edilen ve görev yaptığı Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tarafından sürgün edilmesi istenen Zabıt Katibi Gülçin Akçay, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi Kalemliğine görevlendirildi. Konuya dair açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 2 No’lu Şube, Gülçin Akçay’a sahip çıktıklarını söyleyerek hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi. 

Önceki gün mesai bitiminde sürgün edildiğini öğrenen Akçay için BES Ankara 2 No’lu Şube tarafından dün açıklama yapıldı. Burada konuşan Şube Başkanı Mevlüt Çakmak, AKP hükümetinin savaş, baskı ve yıldırma ekseninde yürüttüğü politikaların devam ettiğini söyledi. Kamu emekçilerinin her türlü mobbing, gözaltı, tutuklama, adli ve idari soruşturmalarla yıldırılmaya çalışıldığını ifade eden Çakmak, “İktidar, katliamları engellemek yerine muhaliflere yönelik cadı avlarının sürdürerek toplumu susturmaya çalışmaktadır” dedi. 

Üyeleri olan Gülçin Akçay’ın da bu politikalar neticesinde sürgün edildiğini belirten Çakmak, sabit delil ve kanıtlardan yola çıkarak karar vermesi gereken bağımsız mahkemelerde görevli yargıçların bir duyum üzerinden karar almasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çakmak, Akçay hakkında başlatılan ve hukuki dayanaktan yoksun baskı ve mobbinge son verilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Sınavı bitirenlere not: '100 kere salavat okuyun'!

SONRAKİ HABER

SYKP Avrupa Koordinasyonu: Biz değil, AKP Türkiye düşmanıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...