31 Mart 2016 11:04

Görevden uzaklaştırılan Sürenkök'e sağlıkçılar ve hastaları sahip çıktı

Paylaş

Bölgede devam eden savaşla ilgili yapılan eylemle barış istediği için görevinden uzaklaştırılan TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök'ün çalıştığı hastane Tepecik Eğitim'de kitlesel basın açıklaması yapılarak, Sürenkök'ün yalnız olmadığı vurgulandı ve görevine iadesi istendi. Sağlık emekçilerin, emek ve demokrasi güçlerinin katıldığı eylemde Sürenkök'ü hastaları da yalnız bırakmadı. 

15 Aralık günü bölge illerinde devam eden savaşa ve sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin yaptığı eylemdeki konuşmasından dolayı görevden alınan TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök için Tepecik Eğitim ve Araştıtma Hastanesi'nde basın açıklaması yapıldı. 

SES ve TTB'nin çağrısıyla yapılan, KESK, DİSK, TMMOB ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı eylemde 'Emek, Demokrasi ve Barış Taleplerine Sahip Çıkıyoruz, Susmuyoruz, Susmayacağız' ve 'Değerlerimize, İfade Ögürlüğümüze, Sağlık ve İnsan Haklarına Sahip Çıkıyoruz' yazılı pankartlar açılırken, 'Emek ve İfade Özgürdür, Susmayacağız' yazılı çok sayıda döviz taşındı. 

Eyleme Dr. Fatih Sürenkök'ün hastaları ve hasta yakınları da katıldı. Hasta yakınları da 'Hekimime Dokunma', 'Dr. Fatih'i Bize Sorun, Biz Sizden Daha İyi Tanırız' yazılı dövizler açtılar. Eyleme, farklı hastanelerden hekimlerin ve tıp öğrencileri de katıldı. Manisa, Aydın ve Muğla Tabipler Odası'nın başkanları da katıldı. 

'BEN VALİ'DEN MEDET UMMUYORUM'

Eylemde ilk olarak konuşan TTB MK üyesi Fatih Sürenkök, destekleri için herkese teşekkür ederken 'İyi ki sizler varsınız, iyi ki yol arkadaşıyız. Hastalarıma da teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de sayın İzmir Valisi'ne yapıyorum. Benim ne kadar sevilmiş olduğumu gösterdi. Biz İzmir'de kalıcıyız ama sen geçicisin. Acaba sen giderken arkandan bu kadar insan sana döker mi ya da alkışlar mı? O günü göreceğiz. Sayın Oda yönetim kuruluna da 'teşekkür' ediyorum. Benim için çok 'çaba' sarf ettiler. Benim için sayın oda başkanımız Vali ile görüşmesin. Çünkü Vali'den bir medet ummuyorum. Benim hakkımla buraya geri döneceğim" dedi. 

'TEKRARDAN TEPECİK'E DÖNECEĞİM'

Valiliğin görevden almasına gerekçe olarak gösterdiği adli soruşturmanın gerçek olmadığını belirterek şunları dedi "Elimde hakkımda açılmış bir adli soruşturma olmadığına dair bir belge var. Bu bir iftiradır. Beni en fazla devlet memurluğundan atarlar ama hekimlik yapmama engel olamazlar. Tek üzüldüğüm nokta bu hastanın polikiliğininde iki günde bir muayane ettiğim hastalardır. Ama buna tamamen engel olamayacaklar. Ben tekrardan Tepecik'e döneceğim".

SES İZMİR: GÖREVLERİNE BAŞLASINLAR

Daha sonra basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır da " Genel olarak sendikamız üyesi hekimlerin ve işyeri temsilcilerimizin kaygılarını dile getirmesi üzerine en temel özgürlük olan ifade özgürlüğünü engellemek, yıldırmak, gözdağı vermek, yargısız infazlara girişmek kabul edilemez. Yönetim kademelerinin bu çabaları, üyemiz ve temsilcimiz Dr. Fatih Sürenkök ve Mahmut Bakay üzerinden sağlık emekçilerini yıldırma girişimidir. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak bu hukuksuz karardan derhal vazgeçilmeli,  üyelerimiz görevlerine başlatılmalıdır.  Düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlünün önünde engel teşkil edecek hiçbir antidemokratik uygulamaya izin vermeyeceğiz" dedi. 

'SAĞLIK HAKKI YOKSA TTB BUNU SÖYLER'

Daha sonra konuşan TTB Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Özden Şener de "Hekimler hastaneye gidemiyorsa, ateş altındaysa, ambulanslar kurşunlanıyorsa, hasta alamıyorsa, hekimler hastanede mahsur kalıyorsa, hastalar hastaneye gidemiyorsa, TTB bunu söyler. Biz sağlık hakkını, Cerattepe'de, Soma'da, Gezi'de de söyledik" dedi. 

KUZEY SEKRETERLİĞİ ÖNÜNDE DE EYLEM

Tepecik'teki açıklamanın ardından kalabalık bir grup Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Sekreterliği'nin önüne gitti. İçeride TTB ve SES temsilcileri yetkililerle konuşurken dışarıda eyleme devam devam edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MMO uyardı: İşsizlik artışı kapıda

SONRAKİ HABER

Özgürlük Nöbeti Sürüyor: Barış talebinden vazgeçmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa