31 Mart 2016 10:57

CHP’li Tüm’den taşeron işçilikle ilgili ‘Oy yoksa, sözleşmede yok’ uyarısı

Paylaş

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, kamudaki tüm taşeron işçiler için ‘ama’sız, ‘fakat’sız kadro istediklerini söyledi. 

Taşeron işçilerin, hükümetin seçim vaatlerinde de yer alan kadro haklarının yasal güvenceye kavuşturulmasını beklediğine dikkat çeken Tüm, “Sayın Başbakan, ifade ettiği sözlerin arkasında durmalıdır. Kendi ifadesi ile bu işçilerin tamamı kadroya alınmalıdır” dedi. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın işçilerin “Özel Sözleşmeli Personel” adı altında 3 yıllığına kadroya alınacağı açıklamalarını da değerlendiren Tüm, “Şimdi Sayın Maliye Bakanına sormak isterim: Sayın Bakan, siz uzun yıllar Maliye Bürokratlığı yaptınız. Özel Sözleşmeli Personel kadrolu mudur? Eğer bunlar kadroya alınıyorsa, neden adlarını ‘özel sözleşmeli’ ilan ediyorsunuz? Neden her 3 yılda bir sözleşme imzalıyorsunuz” diye konuştu. 

Tüm, “AKP, kamu kadrolarını siyasallaştırmak istiyor. Bu anlayış ileride ‘Oy yoksa, sözleşmede yok’ mantığını hakim kılacaktır” diyerek, ayrımsız tüm taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den TRT ve Diyanet açıklaması: Çocuklarımız bu kadar mı değersiz?

SONRAKİ HABER

MMO uyardı: İşsizlik artışı kapıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa