31 Mart 2016 10:52

CHP’den TRT ve Diyanet açıklaması: Çocuklarımız bu kadar mı değersiz?

Paylaş

CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu son günlerde yaşanan çocuklara yönelik hak ihlalleri nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, “Bizim çocuklarımız bu kadar mı değersiz? Çocukları şehit olmaya özendiren, canlı bomba olmayı meşrulaştıran Devlet kuruluşlarının iş çocuklara sağlıklı bir bakım vermek olduğunda ortadan kaybolduğunu görüyoruz” denildi. 

Yapılan yazılı açıklamada, TRT’nin belgesel kanalında bir çocuğun “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” ifadelerinin yayınlanması “Lafa gelince terörü 'bizim terörümüz' "onların terörü" diye ayırmamak gerektiğini, her türlü canlı bomba eylemini kınadıklarını söyleyenlerin bu yayın politikasına sessiz kalması manidardır” sözleriyle eleştirildi. 

Komisyon açıklamasında, Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Diyanet Çocuk dergisinde yer alan ve çocukların şehit olmaya özendirildiği karikatüre de tepki gösterdi. Açıklamada, “Çocukların bundan ne kadar olumsuz etkilenebileceği dikkate alınmadan, el kadar çocuklara şehitliğin ne kadar yüce olduğunun, şehit olunduğunda cennetin vaat edildiğinin bir Devlet kuruluşu eliyle anlatılması saçmalamaktan başka bir şey değildir” denildi.

Karaman’da yaşanan skandalın ardından tüm Türkiye’de patlak veren çocuk istismarı vakalarına dikkat çekilen açıklamada, “Denetim yapmayarak, göz yumarak hatta bazı vakıfları savunma pozisyonu alarak çocukların istismara uğramasına seyirci kalan bir Devlet yapısı ile karşı karşıyayız” eleştirisi yapıldı.  Açıklamada, son olarak Kocaeli’de yaşanan istismarı araştırmak üzere CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri ve milletvekillerinden oluşan bir heyetin Kocaeli’ye gideceği duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da 1 özel harekat polisi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP’li Tüm’den taşeron işçilikle ilgili ‘Oy yoksa, sözleşmede yok’ uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...