31 Mart 2016 10:09

Ankara Üniversitesinde öğrenciye gözaltı, akademisyene plastik mermi

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ne bir kez daha polis girdi. 15 öğrenciyi gözaltına alan polisler, “Derslerinize girin” diye bağırarak öğrenci ve akademisyenlerin üzerine plastik mermi sıktı. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ülkücü olduğu belirtilen bir grup öğrencinin, geçen yıl Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınarak öldürülen Savcı Selim Kiraz'ın pankartını asması üzerine kampüste öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından kampüse polis girdi. Polis öğrencilere saldırırken 50 kişilik ülkücü bir grup ellerinde satır ve bıçak gibi kesici aletlerle Hukuk Fakültesi önünde toplandı. 

Ülkücü gruba müdahale etmeyen polis, kampüste terör estirdi. Kampüse TOMA girdi. Önce İletişim Fakültesi, ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne (SBF) giren polis toplamda 15 öğrenciyi gözaltına aldı. Polis saldırısı nedeniyle sınavlara ara verildi. Polisler, binalardan çıkan öğrenci ve akademisyenlerin üstüne plastik mermi sıkarak “derslerinize girin” diye bağırdı. 

SBF koridorunda bir polis amirinin “Bize taş atan erkek öğrenciler, delikanlıysanız gelin” diye tehditlerde bulunması tepki topladı. Duruma tepki gösteren akademisyenlerle polis amiri arasında sözlü tartışma yaşandı. 

Polisin ellerinde kesici aletler bulunan ülkücü gruptan kimseyi gözaltına almaması dikkat çekerken, polisin fakülte yönetimlerinin çağrısı olmadan kampüse girdiği iddia edildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mimar Sinan’da Kızıldere anmasına polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Hindistan’da viyadük çöktü Onlarca kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...