31 Mart 2016 09:37

Hastaneden taburcu olur olmaz tutuklanan Çapraz'ın durumu kötüye gidiyor

Yüksekova'da polis kurşunuyla yaralanan ve bir dizi ameliyat geçirdikten sonra hastaneden taburcu olur olmaz tutuklanan Yüksekova Halk Meclisi Eşbaşkanı Sibel Çapraz'ın durumu kötüye gidiyor. "Yurtdışına çıkma ihtimali" gerekçesiyle tutuklanan Çapraz'ın bağırsağında torba takılı ve arkadaşlarının yardımıyla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova  ilçesinde 27 Kasım 2015 tarihinde Dizel Mahallesi'ne yönelik polis saldırısında Kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateşle vurulduktan sonra hastaneye kaldırılan ve bir dizi ameliyat geçirdikten sonra hastaneden taburcu olur olmaz tutuklanan Yüksekova Halk Meclisi Eşbaşkanı ve Hakkari İl Genel Meclis üyesi Sibel Çapraz, hala tutulduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tedavi olmayı bekliyor. 

'YURTDIŞINA ÇIKMA İHTİMALİ' İDDİASIYLA TUTUKLANDI!

Yaklaşık 4 aydır tutsak olan Çapraz, şimdiye kadar 15 kez ameliyat edildi. Yaralandığı günden beri polis gözetiminde olan Çapraz, önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sorgulandıktan sonra İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Buradaki sorgusundan sonra Yüksekova Savcılığı'na gönderildi. Yüksekova Savcılığı tarafından sorgulanan Çapraz, mağdur olduğunu belirtti ve tahliye edilmesini istedi. Ayrıca sağlık durumunu avukatı bildirmesine rağmen Çapraz, 2 Mart'ta tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklama gerekçesi de "yurtdışına çıkma ihtimali" olarak gösterildi. 

CEZAEVİNDE YETERİNCE PROTEİN ALAMIYOR

Şimdiye kadar sadece doku nakli yapılan Çapraz'ın olması gereken 3 ameliyat daha var. Cezaevinde tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Çapraz, sadece sol elini kullanıyor. Bağırsağında torba takılı olan Çapraz'ın ihtiyaçlarını ise arkadaşları tarafından karşılanıyor. Cezaevinde yeterince protein almayan Çapraz'ın durumu kötüye giderken, Çapraz'ın ablası Kendi Çapraz kardeşinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. "Bugün Cizre, Silopi, Sur'da bir sürü Sibel var" diyen Çapraz, "Sibel Çapraz hasta tutsak değil, yaralıdır" dedi. Çapraz, herkesi yarın saat 12.00'da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde Çapraz için yapılacak basın açıklamasına davet etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre’de buldukları cismin patlaması sonucu 2 çocuk yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Nobel ödüllü yazar Kertesz yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...