31 Mart 2016 16:14

'Barış için Akademisyenler'den Meral Camcı da tutuklandı

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

'Barış için Akademisyenler'den Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla tutuklama talebiyle sevk edildiği 3. Sulh Sorgu Hakimliği tarafından tutuklandı. Camcı, adli kontrolün yeterli olmadığı, kaçma veya saklanma ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

BARIŞ İSTEYEN AKADEMİSYENLERİN TALİMAT ALDIĞI İDDİA EDİLDİ

Mahkeme tutuklama talebine gerekçe olarak sunduğu kararda, Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlerden Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı’nın ‘bildirimizin arkasındayız’ diyerek yaptığı açıklamanın örgüt talimatı olduğunu iddia etti.

Tutuklama gerekçesinde, “PKK Yürütme Konseyi Bese Hozat’ın 22 Aralık 2015 tarihinde şüphelilere talimat mahiyetinde‘Aydın ve demokratik çevreler öz yönetimlere sahip çıksın’şeklindeki açıklamasından ve 27 Aralık 2015 tarihinde sözde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından gerçekleştirilen 14 maddelik sözde öz yönetim deklarasyonunun açıklandığı, 11 Ocak 2016 da şüphelilerin de içinde bulunduğu toplam 1128 kişi tarafından bu suça ortak olmayacağız diye başlayan metinde PKK terör örgütüne destek bildirisi yayınlandı. Bildirinin esas amacının PKK/KCK’nin öz yönetim ilan edilen bölgelerde huzuru sağlamak için yapılan operasyonları durdurmak için kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı” dendi.

ELEŞTİRİLERİMİ DİLE GETİRMEK SUÇ DEĞİL

Sorgu hakimliğindeki ifadesinde "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu kabul etmediğini söyleyen Camcı, her iki metinde de tek amacının barış sürecinin bir an evvel başlaması olduğunu ifade etti. Camcı, “Vatandaş ve akademisyen olarak ifade özgürlüğümü kullandığımı düşünüyorum. Eleştirilerimi dile getirmek suç değildir. Suç iddiasını kabul etmiyorum” dedi. İlk gözaltı kararını aldığında yurtdışında olduğunu belirten Camcı, “Daha önceden planlanan bir seyahate çıkmıştım sonra döndüm. Hep döneceğim burası benim memleketim, doğduğum büyüdüğüm yer. Tutuklu yargılanmak için bir neden olmadığını düşünüyorum ne zaman çağırırsanız geleceğim. Bugün de geldim” dedi.

Camcı’nın avukatlarından Meriç Eyüboğlu duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, tutuklama kararına itiraz edeceklerini duyurdu.

Akademisyen Meral Camcı Türkiye'ye döndü: Biz korkmuyoruz, bile bile Türkiye'ye döndüm

ÖNCEKİ HABER

4.5 G dönemi başladı, faturalara dikkat!

SONRAKİ HABER

İdil de ayrı bir cehennem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...