23 Nisan 2012 10:30

Herkes birinci sınıf vatandaşmış!

Ankara’da 23 Nisan kutlamaları kapsamında önce Anıtkabir’de ardından da Mecliste tören düzenlendi. Başbakan Tayyip Erdoğan sadece Meclisteki törene katılırken, BDP’li milletvekilleri törenlere katılmadı. 23 Nisan gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, ilk Meclis’in diline ve etnik kökeni

Herkes birinci sınıf vatandaşmış!
Paylaş

ANITKABİR’DEKİ TÖRENLERE KATILMADI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Bakanların ve milletvekillerinin yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı Anıtkabir’deki törenlere Başbakan Erdoğan katılmadı. Meclis Başkanı Çiçek’in Mecliste kutlamaları kabul ettiği törene ise BDP’li milletvekilleri katılmadı. Tebrik törenine sonradan gelen Başbakan Erdoğan, bir süre Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le görüştü. Erdoğan, sadece CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le tokalaştı.

Meclis Genel Kurulu da yine 23 Nisan gündemiyle toplandı. BDP’li milletvekillerinin katılmadığı genel kurulu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile kuvvet komutanları da izledi. Genel Kurulda AKP grubu adına konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk Meclis’in diline ve etnik kökenine bakılmaksızın herkes için heyecan yarattığını belirterek, bugün de Meclis’in aynı yapıya kavuştuğunu iddia etti. Erdoğan, “Meclis, birarada yaşama azim ve kararlılğımızın teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkesin temsilcisidir. Bu ülkenin her bir ferdi her türlü farkıllığıyla berabere tartışımasız bir şekilde bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır” dedi. Geçmişte halk iradesinin darbelerle kesintiye uğradığını ifade eden Erdoğan, “Ama artık Meclis, darbeleri sorgulayan, darbelerle hesaplaşan bir meclistir. Bu meclis iradesine karşı her türlü saldırıya göğüs gerecek bir meclistir” diye konuştu.

‘KENDİ HALKINA ZULMEDENLERİ’ ELEŞTİRDİ

Üstü kapalı bir şekilde Suriye’ye de değinen Erdoğan, Meclis’in “Kendi halkına zulmedenlere sessiz kalmayacağını” söyledi. Erdoğan, “TBMM vicdani, insani ve evrensel değerleri her türlü siyasi hesabın üzerinde tutar, hiçbir ülkenin topra gözü olmadığını herkes bilmelidir. Kardeş halklara yapılan saldırılara da sessiz, tepkisiz kalmayacağımız da aynı şekilde bilinmelidir” dedi.

‘TUTUKLU VEKİLLER DEMOKRASİ AYIBI’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tutuklu milletvekillerine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Halkın iradesiyle seçilen milletvekillerinin hala tutuklu olmaları, onların yasama görevini yapamamaları bir demokrasi ayıbıdır. Türkiye’nin demokrasi tarihi, Meclis’in yetki ve görevlerine sahip çıkma tarihidir. Bugün bile bu yetkilere göz dikenler bunu unutmamalıdır” dedi. (ANKARA)

(Fotoğraf: Cem Gurbetoğlu)

ÖNCEKİ HABER

Amasralılar 'termik santrale hayır' dedi

SONRAKİ HABER

'Çocuktan gelin olmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa