31 Mart 2016 06:51

AKP'den DBP'li belediyelere kayyım yöntemiyle el koyma hazırlığı

Bir yandan HDP milletvekillerine "dokunmaya" çalışan AKP, DBP'li belediye başkanlarını görevden alarak yerine kendisinin atama yapacağı bir düzenleme hazırlığı içinde

Paylaş

Yerel Yönetimler Kanunu'nda kimi değişiklikler üzerinde çalışma yürüten AKP, belediye başkanlarının "teröre bulaştığı" iddiasıyla görevden alarak, yerlerine kamu yöneticileri atama planı içerisinde. 

'KAYYIM ATAMALARI'

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, konuya ilişkin 'Yerel yönetimler reformu'yla ilgili yasa taslağı çalışmalarının tamamladıklarını kaydetti. Son çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte taslağın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulacağını belirten Özhaseki, yasanın onaylanmasıyla birlikte görevden alınan belediye başkanlarının yerine kayyım benzeri bir atama yapılacağını söyledi. 

BÜYÜKŞEHİR VE İLLERDE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NCA ATAMA OLACAK 

Özhaseki, şu ifadeleri kullandı: "Görevini kötüye kullanana ya da yapmayana ihtar veriliyor, uyarılıyor, süre veriliyor. İkincisi apayrı bir şey; çünkü terör olunca her şey biter, demokrasi kalmaz. Oradaki mesele, teröre ilişeni görevden almayla ilgili. Görevden alınan belediye başkanının yerine, büyükşehirlerde ve illerde İçişleri Bakanlığı, belde ve ilçelerde valiler birini atayacak." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gündüz okul akşam karakol

SONRAKİ HABER

LGBTİ bayrağı İsveç’te posta pulu oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa