31 Mart 2016 06:40

Gündüz okul akşam karakol

Diyarbakır'da dün karakol yapımında çalışan vincin devirdiği duvarın altında kalan 2 çocuğun can verdiği Turgut Özal İlkokulu'nun karakola çevrileceği ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren öğrenci velilerine, "Akşamları polis gelip burada kalacak" denildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Ben û Sen Mahallesi'nde bulunan Turgut Özal İlkokulu'nun da, vincin yıktığı duvarın altında kalan 6 yaşındaki Furkan Öner ve Ayaz Özdemir'in yaşamını yitirmesiyle karakola çevrilen okullardan biri olduğu ortaya çıktı. Beton blokları okulun bahçesine taşımak için sabah saatlerinde okula gelen vincin uzun uğraşların ardından okulun bahçesine girdiğini anlatan mahalle sakinleri, beton blokları yerleştirmeye çalıştığı sırada okuldan çıkmaya çalışan çocukların olduğu kapıya çarptığını ve duvarı çocukların üzerine yıktığını söyledi. 

Yaşanan olay öncesi okuldaki öğrenci velilerinin toplanarak okula gittikleri ve müdürle okulda inşa edilecek karakol için görüştükleri öğrenildi. 

'AKŞAMLARI POLİS KALACAK'

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi, okula beton blok taşındığı zaman velilerin toplanarak okula gidip duruma tepki gösterdiklerini söyledi. Toplanan veliler ile müdürün konuştuğunu ve müdürün kendilerine "Akşamları polis gelip burada kalacak" dediğini aktaran veli, "Veliler duruma tepki gösterdi. Bu okulda sorun yok neden polis gelecek okula diye sordu. Bakanlık emir vermiş dedi müdür polisler gelecek. Müdür bize sizinle alakası yok. Geceleri polis duracak gündüz de çocuklar okula gelecek" dedi. 

'KARAKOL İSTEMİYORUZ'

"Biz bu olay yaşanmadan önce müdürü uyarmıştık" diyen veli, müdürle yaptıkları görüşmelerini şöyle aktardı: " Veliler toplandı neden duvarları getirip böyle yapıyorsunuz diye çok kez müdüre gittiler. Önce hiçbir sıkıntı yok dediler. Sonra müdür, 'Bize öyle söylendi ve biz de görevimizi yapıyoruz' diyerek çekip gitti yanımızdan. Müdür emniyetin talimatı olduğunu ve betonları kendilerin getirip bıraktığını söyledi. Biz karakolu burada istemiyoruz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kanser hastalarına söylenmemesi gereken 10 cümle

SONRAKİ HABER

AKP'den DBP'li belediyelere kayyım yöntemiyle el koyma hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...