23 Nisan 2012 10:25

Amasralılar 'termik santrale hayır' dedi

Bartın’ın Amasra ilçesinde yapılmak istenen termik santrale karşı eylem yapıldı. Eyleme Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Platformu üyeleri, Ankara, İstanbul, Yalova, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Kastamonu’dan gelen yerli tatilciler de katıldı.Yaşam alanlarında termik santral yapılmas

Amasralılar 'termik santrale hayır' dedi
Paylaş

Yaşam alanlarında termik santral yapılmasını istemeyen Amasra halkı alkış, ıslık, sloganlar ve ellerindeki pankartlarla termik santrali yapmak isteyen şirketi protesto etti. Eylem sırasında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, termik santrale karşı herkesin gereken tepkiyi vermesi gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Bartın belediye başkanı olarak hiçbir zaman doğacak çocuklarımıza, torunlarımıza şunları demeyeceğim. ‘Ben korktum, ben çekindim, ben tırstım, onun için de ben bir şey diyemedim’ demeyeceğim. Buradaki vatandaşlarımız da demeyecektir. Şu an Bartın doğal gazına kavuşmak üzere iken, yılda 20 bin ton kömür yakılıyordu. Doğal gazın gelmesiyle biz çevre kirliliğinden kurtulacağız. Diğer yandan günde 40 bin ton kömür yakılacağı ifade edilen termik santrale nasıl ‘evet’ diyebiliriz. ‘Evet’ diyenlerin akıllarına şaşarım.”

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ise, burada alınan karara isyan ettiklerini belirterek, “Amasra’nın balığını, doğasını, tarihini yok edecekler, ona isyan ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize bugünkü gibi bir Amasra bırakamayacağız. Belirli sermaye grubu insanlar sırf kendi gelirlerinin artması için Amasra’da termik santral kuracaklar. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet Han’ın ‘Çeşmi Cihan bu mu ola’ dediği Amasra 552 yıl sonra ‘La la bu güzelliği bitirecek Hema’mı ola?​’ böyle mi olacak? Hayır, olmayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri sergilendi. Eyleme katılan vatandaşlar, “Termik santral istemiyoruz”, “Termiksiz yaşam istiyoruz” sloganları attı. (Amasra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bayramı uzaktan seyrettiler

SONRAKİ HABER

Herkes birinci sınıf vatandaşmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa