31 Mart 2016 00:06

Mahkeme, bombalara tepki gösteren katibi ‘sürün’ dedi

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

 
Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığında zabıt katibi olarak çalışan Gülçin Akçay, ardı ardına yaşanan bombalı saldırılara rağmen yeterli güvenlik önlemi almadığı konusunda hükümeti eleştirdiği için, çalışma arkadaşı E.G. tarafından “cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle şikayet edildi. Akçay da, kendisine “Sen terör destekçisisin” dediği için E.G’yi şikayet etti. Her iki şikayetin yapıldığı 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ise, iktidarı eleştirmeyi suç saydı ve Adalet Komisyonu Başkanlığın’dan Akçay’ın mahkemedeki görevinden alınmasını ve hakkında soruşturma açılmasını istedi. Dayanak olarak da “Zaman zaman Başkanlığımıza duyum olarak da ulaşan tutum ve davranışları da nazara alınarak” ifadesini kullandı.

‘TERÖR DESTEKÇİSİSİN’ DEDİ VE TEHDİT ETTİ
Evrensel'e konuşan Gülçün Akçay o gün yaşananları şu şekilde aktardı: “21 Mart sabah 8.45 sularında kalemde görevli arkadaşım Erdoğan ile iki gün önce yaşanan Taksim saldırısını ve son dönemde yaşanan patlamaları konuşuyorduk. ‘Can güvenliğimiz kalmadı. Her gün eve nasıl gideceğimizi düşünür hale geldik, sağ salim işe gidip eve döndüğümüze şükrediyoruz. Bu kadar patlama oluyor, insanlar ölüyor. Hiç kimse üzerine dahi sorumluluk almıyor, güvenlik önlemi almıyor, canımızın hiç kıymeti yok” şeklinde konuştum. Bu sırada E. G.  konuşmamıza karışarak sert bir şekilde “Devlet ne yapar, ne yapsın, bana bunun cevabını ver” dedi. Bunun üzerinden aramızdaki tartışma devam etti ve ben güvenliği sağlayacak olanın iktidar olduğunu tabii ki iktidarı eleştireceğimi söyledim. Bunun üzerine E. ‘İnşallah terör destekçileri patlar’ deyip sonrasında da bana ‘Sen terör destekçisisin’ dedi. Tartışma burada alevlendi. Ayağa kalkıp parmağını sert bir şekilde sallayarak ‘Evet terör destekçisisin. Cumhurbaşkanına ve hükümete hakaret ediyorsun’ şeklinde konuştu. Bu iftiralardan dolayı E. hakkında tutanak tutacağımı ifade ettim. O da ‘Sen benim hakkımda tutanak tutarsan ben de senin hakkında cumhurbaşkanına hakaretten suç duyurusunda bulunacağım, bakalım o zaman böyle konuşacak mısın?’ şeklinde tehditlerine devam etti.” 

TARAFLI DAVRANDILAR
8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığının taraflı davrandığını ifade eden Akçay, başkanlık tarafından Adalet Komisyonu Başkanlığına gönderilen yazılarda, kendisinin E.G. hakkında yaptığı şikayet ve tutanağın sadece “Zarf içinde gönderilmiştir” ifadesiyle geçiştirildiğini, kendisi hakkında ise “Zaman zaman Başkanlığımıza duyum olarak da ulaşan tutum ve davranışları da nazara alınarak adı geçenin, mahkememizdeki görevinden alınması” ifadelerinin kullanıldığını söyledi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Af adı altında zorla kentsel dönüşüm

SONRAKİ HABER

Alevilerin tepkisi Suriyelilere değil halka yapılan dayatmaya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...