30 Mart 2016 14:52

Okulu karakola çeviren vinç, duvarı yıktı: 2 çocuk öldü

Paylaş

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Ben û Sen Mahallesi'nde bulunan Turgut Özal İlkokulu'nu karakola çevirmek için beton blok taşıyan vincin duvarı yıkması sonucu, 2 çocuk yaşamını yitirdi. Vincin altında kalarak yaşamını yitiren ve çöken duvarın altından yurttaşlar tarafından çıkarılarak Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morguna götürülen çocukların 6 yaşlarındaki Ayaz Özdemir ve Furkan Öner olduğu öğrenildi.

Özdemir ve Öner'in cenazesinin bekletildiği hastane morgu önüne gelen acılı aileler, Kürtçe "Erdoğan parça parça olasın" ağıtları yakarak tepkilerini dile getirdi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Çevredeki mahalle sakinlerinden alınan bilgiye göre, vinç gün boyu okul bahçesine girmek için uğraştı. Saatler sonra okul bahçesine giren vinç, okulun dağılma saatinde çıkmaya çalışırken duvara çarptı, çocuklar yıkılan duvarın altında kaldı. Ardından olay yerine koşan Deniz ve Cihan Turgut isimli yurttaşlar, çocukları duvarın altından çıkardı ve hastaneye kaldırdı. Yurttaşlar çocukları çıkarırken polisin havaya ateş açtığı kaydedildi.

Ahmet Akdamar isimli görgü tanığı, motorunu tamir ettiği sırada büyük bir gürültünün koptuğunu söyleyerek, "Olay yerine koştum. Çocukları kanlar içinde duvarın altında çıkarak arabaya bindirip hastaneye kaldırdık. Biz çocukları çıkarmaya çalıştığımız sırada polise ve vince tepki gösteren halka polis bağırıp havaya ateş etmeye başladı" dedi. Vincin sahibinin polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığını ifade eden yurttaşlar, polisin tutumuna tepki gösterdi. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Alman medyası Erdoğan’ı tartıştı: Erdoğan gerçeklikle bağını kaybetti

SONRAKİ HABER

Tutuklu Akademisyen Kıvanç Ersoy, Umut Nöbeti tutanlara mesaj gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...