30 Mart 2016 14:43

Alman medyası Erdoğan’ı tartıştı: Erdoğan gerçeklikle bağını kaybetti

Paylaş

Alman büyükelçinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hicveden program nedeniyle Türkiye dış işlerine çağrılması, basında geniş yankı buldu. DW Türkçe’nin derlediği bazı haberler şöyle: 

Tagesspiegel: “Almanya ve diğer ülkeler, diplomatlarını savunmasız bırakarak ve Erdoğan’ın gülünç iddialarına karşı savunma yapmayarak iyi bir imaj çizmiyor. AB’nin Erdoğan’ın basın özgürlüğüne yönelik tutumunu öylece kabul etmesi, Türkiye’de baskı altına alınmış reform yanlılarının da işini kolaylaştırmıyor” 

Stuttgarter Zeitung: “Avrupa’nın Erdoğan’a kararlı şekilde karşı durarak, Avrupa’da güçlülerin hukuku değil, hukukun güçlülüğünün geçerli olduğunu izah etmesinin tam zamanı. Belki de siyasiler bu konuda NDR televizyonunun gazetecilerinden bir şeyler öğrenebilirler” Die Welt: “Aşırı tepkisiyle Erdoğan iki şeyi ispatladı: Birincisi videonun hedefi 12’den vurduğu, ikincisi de bu saçmalık, Cumhurbaşkanının Avrupa değerlerinden ne denli uzak olduğuna açıklık getirdi. Basın özgürlüğü Erdoğan için cumhurbaşkanına hakaret etme imkanından başka bir şey değil” 

Hannoversche Allgemeine Zeitung: “Ülkesindeki eleştirel tepkilere sürekli sinir kriziyle tepki gösteren Türkiye Cumhurbaşkanı, gerçekten de başka ülkelerdeki haberler üzerinde etkisi olabileceğine inanıyor. Ve bu, Avrupa Birliği üyelik görüşmeleri için gürleyen adam mı?” 

Neue Osnabrücker Zeitung: “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık bir şekilde gerçeklikle bağını kaybetti. Sadece ülkesinde gazetecileri tutuklatıp, muhalif gazeteleri kapattırmıyor. Şimdi bir de Alman basın özgürlüğünü kısmaya çalışıyor. Bu tam anlamıyla gülünç” (MEDYA SERVİSİ) 

ÖNCEKİ HABER

Fado’nun Sesi İstanbul’a geliyor

SONRAKİ HABER

Okulu karakola çeviren vinç, duvarı yıktı: 2 çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa