30 Mart 2016 13:06

Vali yardımcısı, 10 Ekim afişlerine tahammül edemedi

Paylaş

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, KESK’in Samandağ İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürlüğünde asılı bulunan ve 10 Ekim katliamına ilişkin afişi toplattı.

11 Mart tarihinde yaşanan olayda Vali Yardımcısı Bozdemir, Samandağ Kaymakamı Halit Çelik ile birlikte İlçe Tarım Müdürlüğünü ziyaret etti. İddiaya göre ziyaret sırasında Tarım Orkam-Sen’in panosunda bulunan KESK imzalı “Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız! Hesabını soracağız! Barış ve demokrasiyi getireceğiz” ibareli afiş hakkında suç unsuru taşıyıp taşımadığının değerlendirmesi amacıyla tutanak tutuldu. Ardından yetkililerin talimatı ile afiş panodan indirtildi. Tarım Orkam-Sen’in işyeri temsilcisi Murat Tolu’nun ifadesini bizzat kendi alan Bozdemir, Tolu hakkında da soruşturma başlattı. Karara tepki gösteren Tarım Orkam-Sen, hiçbir mahkeme kararı olmadan afişin toplatılıp yasaklanmasının sendikal faaliyetlerin açık bir şekilde ihlali olduğuna dikkat çekti. 

‘YAŞAMINI YİTİRENLERE HAKARET EDİLMİŞTİR’

Tarım Orkam Sen Genel Örgütlenme Sekreterimiz Zeki Oymak, konuya ilişkin dün olayın yaşandığı işyeri temsilciliğinde basın toplantısı düzenledi. Üyelerinin de yaşamını yitirdiği 10 Ekim katliamının ardından üç günlük yas ilan edildiğini hatırlatan Oymak, bu katliamın hesabının sorulmasını talep eden afişin ise yöneticiler tarafından “suç unsuru” olarak görüldüğünü söyledi. Oymak, “Ekim 2015 tarihinden bu yana afişimizin toplatılmasına veya yasaklanmasına dair herhangi bir mahkeme kararı yoktur. Buna rağmen mülki amirler ve işyeri amirleri kendilerini mahkemelerin yerine koyarak afişlerimizi hukuksuz bir biçimde ilan panosundan indirtmişlerdir. Bu davranışla sendikal faaliyetlerin engellenmesinin yanı sıra katliamda yitirdiğimiz arkadaşlarımızın hatırasına da hakaret edilmiştir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çeşme’de mülteciler yakalandı

SONRAKİ HABER

Adana-Mersin’de 851 eğitimciye grev soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...