30 Mart 2016 12:54

Bahadır Grammeşin davasında 1 tutuklama kararı

Öğretmen Bahadır Grammeşin'in öldürülmesine ilişkin görülen dava duruşmasında mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Cemal Diri'nin 'Kasten öldürmeye yataklık etmek' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Paylaş

İstanbul Kadıköy'de, 9 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken uğradığı saldırıyla hayatını kaybeden Öğretmen Bahadır Grammeşin'in ölümüne ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya 4'ü tutuklu 9 sanık ve müdafileri ile Grammeşin ailesinin avukatları katıldı. 

Kimlik tespitinin yapılmasıyla başlayan duruşmada ilk olarak tutuksuz sanıklardan Ercan Aslan'ın savunması alındı. Aslan, "Olayın gerçekleşmesini istemezdim. Olayı önce pencereden izliyordum. Arkadaşım Mert ile Burak katılınca olay büyüdü. Olay sakinleşmişti ama yukarıdan aşağı inenlerle olay büyüdü. Ben kimseye vurmadım. Aşağıya merak ederek indim. Her ihtimale karşı elime ahşap sopa aldım" dedi.

'KİMİN MAHALLESİNDE RACON KESİYORSUNUZ DİYEREK SALDIRDILAR'

Sanığın ardından Grammeşin'in arkadaşlarından tanık Günce Beyazer dinlendi. Beyazer, olay gününü şu sözlerle anlattı: "İlk olay sakinleştikten sonra kalabalık bir grup geldi. Bu grup küfürlerle 'kimin mahallesinde racon kesiyorsunuz!' diyerek saldırdı. Ben korkudan konteynıra sığındım. Umut adlı arkadaşımız yere düştüğünde sırtına defalarca büyük bir bıçakla tersi ve düzüyle vurdular. Sonra dönüp beni tehdit ettiler. Biri 'kızı diğerlerine bırakın' dedi ve hepimize 'Bu mekanı iyi ezberleyin, buradan geçmeyeceksiniz' dediler. Umut'un yanından 'diğerlerini de halledelim' diyerek ayrıldılar."

'HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİZ' DİYE BAĞIRIYORLARDI'

Tanık Elif Ölmez ise olay gününe dair anlatımlarında "Arkadaşımızın askerlik eğlencesinden dönerken 2 kişi duvara işiyordu. Biri bana cinsel organını gösterdi. 'Gel güzelim!' dedi. Arkadaşlarımız bu iki kişiyi uzaklaştırdı. Sonra kalabalık bir grup elinde bıçak, sopa, palalarla 'burası bizim mekanımız!' diyerek bizi kovalamaya başladı. Yukarı doğru kaçıyorduk ama arkadaşlarımıza vuruyorlardı. Herkes yerdeydi. Ayaktakilerin elinde bıçaklar vardı. Sonra büyük ses duydum döndüğümde Bahadır yerde kanlar içinde yatıyordu. Kanı durdurmak için elimi bacağına koydum. Bahadır'a kapama gözlerini dedim. Bu sırada bu çeteciler hala orada durup 'hepinizi öldüreceğiz' demeye devam ediyordu" dedi.

'ELLERİNDE SATIRLAR VE BIÇAK VARDI'

Yusuf Sevgen isimli tanık ise "Bar sahibi Erkan Çınar, 'Yakalayın bu o... çocuklarını, öldürün!' diyordu. Erkan Çınar ve Serhat Ali Günay'ın ellerinde satır, bıçak, palalar vardı" ifadelerini kullandı.

Tanıkları ve avukatlarının dinlenmesinin ardından olay gününe ait görüntüler izlendi ve görüntülerde birden fazla kişinin Bahadır'a vurduğu, çete lideri Erkan Çınar'ın Bahadır yerdeyken bıçağını ayarlayıp özellikle kasık arasına sapladığı görüldü. 

Olaydan yaralı kurtulan ve günlerce yoğun bakımda kalarak yaşam mücadelesi veren Çağrı Konca'nın bıçaklanma anı videosu da izlendi.

Görüntülerin izlenmesi sonrası ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Erkan Çınar, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç'ın tutukluluklarının devamına, tutuksuz sanıklardan Cemal Diri'nin ise kaçma şüphesini göz önünde bulundurarak 'Kasten öldürmeye yataklık etmek' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Davanın bir sonraki duruşma ise 27 Nisan'a ertelendi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mimarlardan Sur’da kamulaştırmaya tepki

SONRAKİ HABER

ÇHD davasında adliyede avukatlara polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...