30 Mart 2016 12:27

HDP’li belediyeleri hedef alan yandaş basına bir tekzip de Genel-İş’ten

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası bazı yayın organlarında yer alan ve işçileri hedef alan “HDP’li belediyeden PKK’lıya iş garantisi”, “İşte HDP PKK payı” ve “Teröriste HDP’li belediyeden maaş” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek düzeltilmesini istedi.

Paylaş

DİSK/Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 Nolu Şube imzasıyla yayımlanana yazılı açıklamada “Söz konusu haberlerle DİSK/Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin bazı maddeleri üzerinden hem sendikamız hem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yıpratılmak istenmektedir. Bahse konu edilen maddeler tüm işçi sendikalarında üye haklarının korunmasına dönük uygulanan maddelerdir” ifadelerine yer verildi.

MADDELER ÇALIŞANLARIN HAK VE HUKUKLARINI KORUMAKTADIR

TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası’nın sözleşmelerinden de örneklerin verilen açıklamada “657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlar, bu süre içinde aylıklarının üçte ikisini alırlar ve sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler” denilmektedir. Bahis konusu maddeler kanun nezdinde suçluluğu ispatlanmamış, mahkum olmamış ve henüz tutuklu bulunan çalışanlarımızın haklarının korunması amaçlıdır ve yasaldır. Söz konusu maddeler yürürlüğe yeni girmemiş olup yıllardır uygulanan ve kazanılan haklardır. Bu maddeler bu konuda en yüksek makam olan Yüksek Hakem Kurulun'dan da geçen yasal uygulamalardır.  Bu sözleşmeler ile ilgili sendikalar yasası gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi yazı ile bildirilmektedir” denildi.

HABERLER SİYASİ AMACA HİZMET EDİYOR

Yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, ahlaki değerlerden uzak, haber değerinden yoksun ve siyasi bir amaca hizmet ettiği belirten sendika “Haberlerde konu edilen toplu iş sözleşmesinin maddeleri kullanılarak işçilerimizi, sendikamızı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini hedef haline getiren basın anlayışının dünyanın hiçbir yerinde geçerliliği yoktur, olmayacaktır. Söz konusu basın kuruluşlarını emekçiler ve emekçilerin hakları üzerinden hayal ürünü kurgular üzerinden yaptıkları bu yalan haberleri düzeltmeye çağırıyoruz” ifadelerine ver verdi.

Söz konusu haberleri daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de tekzip etmişti. Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığının ifade eden belediye haberlerin haberlerde yer verilen  ‘belediyeye ait kaynakları örgütün hizmetine verdiği’ iddialarının asılsız ve iftira olduğunu belirtmişti (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Günay Karakuş'u arkadaşları pankart ve çiçeklerle karşıladı

SONRAKİ HABER

Mimarlardan Sur’da kamulaştırmaya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...