30 Mart 2016 11:08

İzmir Tabip Odası kendisini aklamaya çalıştı

Yaptığı açıklama ile TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök'ü hedefe koyan İzmir Tabip Odası, Sürenkök'ün görevden alınmasından sonra zoraki basın açıklaması yaparak kendisini aklamaya ve yaptıkları açıklamanın başlatılan soruşturma ile ilgisinin olmadığını anlatmaya çalıştı. Oda, Sürenkök'ün göreve iadesini de istedi.

Paylaş

15 Aralık günü bölge illerinde devam eden savaşa ve sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin yaptığı eylemdeki konuşması sonrası hakkında idari soruşturma başlatılan TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök'ün görevden geçici olarak alınması ile ilgili İzmir Tabip Odası basın toplantısı düzenledi. İzmir Tabip Odası, bu eylem sonrası açıklama yaparak, eylemin PKK'nin siyasi hedefleri doğrultusunda yapıldığını belirterek, Sürenkök'ün açıklamasını protesto etmişti. 

Odanın konferans salonunda gerçekleşen basın toplantısında açıklamada bulunan Oda Başkanı Suat Kaptaner , Oda olarak Sürenkök'ün acilen göreve iade edilmesini istediklerini belirterek "Konuyla ilgili İzmir Valisi, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı ve hastane yönetimi ile görüştük. İl disiplin kurulu kararı olmadığını gördük. Bu kararı kabul etmediğimizi bildirdik. Öne sürülen gerekçenin her ne olduğunu bugün tartışmıyoruz. Bu tartışma yargının konusudur. Görevden uzaklaşma bir cezadır ve biz bunu kabul etmiyoruz" dedi. 

Daha sonra basın mensupları Kaptaner'e 'Fikir özgürlüğünüzü savunduğunuz meslektaşınızı toplantıya çağırdınız mı?', 'Yaptığınız açıklamayı bir ihbar olarak sayıyor musunuz' ve 'Madem ifade özgürlüğünden yanaydınız neden Sürenkök'ün eylemde yaptığı bu konuşmayı bu şekil de değerlendirmediniz' sorularını yöneltti. 

'BU İFADELER ÇİRKİN BİR SÖYLEMDİR'

Soruları cevaplarken öfkeli olduğu görünen Kaptaner 'Bu bir basın toplantısıdır ve İzmir Odası olarak düzenliyoruz bunu. Bizim yaptığımız açıklamaya bir ihbar denmesi çirkin bir söylemdir. Bu açıklama zaten kameralar karşısında yapılmıştır. Bizim için şu anda önemli olan arkadaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için gayrer sarf etmektir" dedi. Kaptaner, ifade özgürlüğü ile soruyu konunun şu an farklı olduğunu belirterek cevap vermedi.  

ODA ÖNCESİNDE HEDEFE KOYMUŞTU

TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök'ün 15 Aralık günü yapılan eylemdeki konuşmasının ardından yazılı açıklamada bulunan İzmir Tabip Odası, Dr. Sürenkök'ü barış istediği için eleştirmişti. İzmir emek ve demokrasi güçlerini, PKK’nin siyasi hedefleri doğrultusunda faaliyet gösteren örgütler olarak nitelendiren Oda açıklamasında " TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Fatih Sürenkök, adı geçen örgütlerle beraber “Kürdistan Faşizme Mezar  Olacak” sloganları eşliğinde TTB Merkez Konseyi adına bir konuşma yapmıştır.İzmir Tabip Odası olarak, TTB Merkez Konseyi’nin adı geçen örgütlerle eylem birliği ve belirttiğimiz sloganlar eşliğinde konuşmalar yapmasını protesto ediyoruz" demişti. Oda, Sürenkök'ün yaptığı konuşmayı sitesinde yayınlamıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Eczacılar Birliği: Üç yıldır taleplerimiz karşılanmadı

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen’den akademisyenlere dayanışma kartı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...