30 Mart 2016 10:56

Kızıldere şehitleri 44. yıldönümünde anıldı

Paylaş

30 Mart 1972'de Tokat'ın Kızıldere köyünde 12 Mart faşist cuntası tarafından katledilen Mahir Çayan ve arkadaşları mezarları başında anıldı. Ankara 68'liler Federasyonu ve Devrimci 78'liler Federasyonu tarafından yapılan anmaya devrimci gençlik örgütleri de katıldı. 

Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı'nda yapılan yürüyüşte "Mahirlere sözümüz devrim olacak' sloganları atıldı. Karanfillerin birakildigi mezar başında konuşan Devrimci 78'liler Federasyonu Ankara Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, "Onları Kızıldere'ye götüren ana neden Denizlerin idamının engellenmesi için etkili bir eylem yapılması ve Genişletilmiş Komuta Konseyi adlı cuntanın gerçek yüzünün teşhir edilmesi düşüncesiydi" dedi. 

Kızıldere direnişinin 44. Yıldönümünde halklara zulmeden, katliam ve farklı biçimlerde binlerce insanı yok eden günlerin çok uzakta olmadığını ifade eden Esentürk, onların insanı insan yapacak ve özgürleştirecek olanın ne olduğunu gösterdiklerini söyledi. 

Esentürk, "Kızıldere direnişi sadece devrim ve sosyalizm tarihimize altın harflerle yazılan bir isyana ad olmakla kalmadı. Onlar kendilerinden sonraki devrimci kuşakların yaşamlarına bir fırtına gibi girdiler, yüreklerden meydanlara, sokaklara akan sosyalizme koşan bir tufan oldular. Bugün Mahir olmanın, Ulaş olmanın, Deniz olmanın, İbrahim olmanın günüdür. Önderlerimize kulak verin. Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme, karşı durun. Kızıldere'de yaratılan dayanışma ruhunun bugün Cizre'de, Nusaybin'de, İstanbul'da, Ankarada yaratmalıyız" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zaman'ın başına Yeni Akit Haber Müdürü getirildi

SONRAKİ HABER

Türk Eczacılar Birliği: Üç yıldır taleplerimiz karşılanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...