30 Mart 2016 09:10

Yrd. Dç.Dr Meral Camcı Türkiye'ye dönüyor: Barış sözümün arkasında duracağım

Paylaş

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attıkları için tutuklanan üç akademisyenle birlikte hakkında yakalama kararı çıkarılan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı bugün Türkiye’ye döneceğini açıkladı. Camcı dönüş öncesi bir mektup yayımlayarak, “Barış sözümün arkasında duracağım, mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Barış için Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan üç akademisyen Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ile birlikte hakkında yakalama kararı çıkarılan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı bugün Türkiye’ye dönüyor.

Yrd. Dç.Dr Meral Camcı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünde görev yaptığı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ndeki işinden atılmıştı.

Barış İçin Akademisyenler, Meral Camcı’nı geri dönüşüne dair yazdığı mektubu yayınladı.

Camcı mektubunda şu ifadelere yer verdi...

“Kalp yükümüz ortak arkadaşlar... Bir arkadaşımızda özel yazışmamızda dediğimiz gibi. Bir duvarın ne tarafında olduğumuzun ehemmiyeti yok zihnimiz özgürleşmedikçe. O duvarları kaldıracağız ve özgürleşeceğiz. İçeriden ve dışarıdan. Ben şimdi orada olmalıyım. Socrates'in Savunması'nı bilirsiniz hepiniz elbette. 'Sürgün bir insana verilecek en büyük cezadır' der ve ben kendi özgür irademle seçmediğim bir hayatı yaşayamam. Bu o zaman ben olmam. Barış sözümün arkasında duracağım, mücadeleye devam edeceğim.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: PYD konusundaki görüş ayrılığı nedeniyle ABD ile küsecek değiliz

SONRAKİ HABER

Şebnem Yurtman, Elif Kanlıoğlu ve Ali Deniz Uzatmaz adına kütüphane kuruluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...