30 Mart 2016 09:05

Çavuşoğlu: PYD konusundaki görüş ayrılığı nedeniyle ABD ile küsecek değiliz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PYD konusundaki görüş ayrılığı nedeniyle ABD ile küsecek değiliz" dedi. Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Ankara'da, "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" diyen ABD'ye, "Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz?'' demişti.

Paylaş

ABD'nin Washington kentinde temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika'nın Sesi radyosuna iki ülke ilişkileri hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ABD'de hiçbir üst düzey yetkili olmadan tek başına karşılayan Çavuşoğlu, bazı konularda ABD ile farklı düşünmenin normal bir süreç olduğunu söyledi. Açıklamalarında geri adım sinyali veren Çavuşoğlu, "PYD konusunda farklı düşünüyoruz diye küsecek değiliz" dedi.

ERDOĞAN 'YA BİZ YA ONLAR' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Şubat ayında Ankara'da muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" diyen ABD'ye, "Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz?'' diye sormuştu. Erdoğan'ın bu çıkışına rağmen ABD, PYD konusunda geri adım atmadı ve ilişkilerin süreceğini kaydetti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnadına tiyatro demek için dayanışma

SONRAKİ HABER

Yrd. Dç.Dr Meral Camcı Türkiye'ye dönüyor: Barış sözümün arkasında duracağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...