30 Mart 2016 07:36

Kırıklar Cezaevi'nde 93 yaşındaki kadına çıplak arama iddası Adalet Bakanına soruldu

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İzmir Kırıklar Cezaevi'nde tutulan bir mahpusun 93 yaşındaki yakınına çıplak arama yapıldığına ilişkin iddiaları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Paylaş

İzmir Kırıklar Cezaevi'nde tutulan bir mahpusun 93 yaşındaki yakınına çıplak arama yapıldığına ilişkin iddiaları, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi TBMM gündemine taşıdı. Kendisine cezaevindeki insanlık dışı uygulamaları anlatan bir mektup aldığını belirten Hakverdi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Türkiye'de her gün bir hapishaneden baskı, tecrit ve işkence haberi gelmektedir. İzmir F Tipi hapishanelerinde yaşanan baskı ve işkenceler ile ilgili tarafıma çok sayıda mektup gelmektedir. Gelen mektuplarda yaşanan saldırılar ve baskılar yer almaktadır" dedi. 

Hakverdi, Bozdağ'a "2 Eylül 2015'te İzmir 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde mahkûm yakınını ziyarete giden 93 yaşındaki anneannesi ve 60 yaşındaki teyzesinin eteği ve iç çamaşırı çıkarılarak çıplak arama mı yapılmıştır? Yapılmış ise çıplak aramayı yapanlar hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" diye sordu.

BOZDAĞ'A YÖNELTİLEN DİĞER SORULAR 

* Hasta mahkûmlar, Hastaneye sevk edilirken ellerine takılan kelepçe dışında ikinci bir kelepçe ile mahkûmun koluna giren askerlere kelepçelendiği iddiası doğru mudur? Doğru ise doktor muayenesine götürülen mahkûma ikinci kelepçe takılmasının gerekçesi nedir?

* İkinci kelepçeyi kabul etmeyen mahkûmların hastaneye sevk edilmediği iddiaları doğru mudur?

* İzmir 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde hükümlü ve tüberküloz tedavisi gören bir mahkûmun ikinci kelepçeyi kabul etmediği için tedavi ettirilmediği iddiası doğru mudur?

* İzmir 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde hükümlü diyabet ve çölyak hastasıbir mahkûmun, hastanede takılmak istenen ikinci kelepçeyi kabul etmediği için görevli jandarmaların saldırısına uğradığı ve hastane koridorlarında yerde sürüklendiği iddiaları doğru mudur? Bu konuda bir soruşturma başlatılmış mıdır?

* 2 Eylül 2015 tarihinde İzmir 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde mahkûm yakınını ziyarete giden 93 yaşındaki anneannesi ve 60 yaşındaki teyzesinin eteği ve iççamaşırı çıkartılarak çıplak arama mı yapılmıştır? Yapılmış ise çıplak aramayı yapanlar hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çivril’de devlet hastanesi inşaatında göçük: 2 işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da sosyal tesisler karakola çevrilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...