23 Nisan 2012 09:53

YGS can almaya devam ediyor

Yüksek öğretime sınavlı geçiş sisteminin neden olduğu ölümler katliama dönüşüyor. Dün gece biri 17 diğer 19 yaşında iki genç daha YGS puanlarının düşüklüğü nedeniyle bunalıma girerek intihar etti. Gençlerin biri kendini odasının penceresinden atarken, diğeri bir inşaatta iple asılmış halde bulu

Paylaş


KONURALP, PENCEREDEN ATLADI

Kırşehir’de, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonucunun açılanmasının ardından, aldığı düşük puan yüzünden bunalıma giren 17 yaşındaki Konuralp Çeliker, apartmanın 7. katında bulunan odasından atlayarak intihar etti. Kırşehir Adalet Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi Konuralp Çeliker, önceki gece 01.30 sıralarında bir arkadaşına “hakkınızı helal edin” şeklinde mesaj attı. YGS’den aldığı  puanı nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen 17 yaşındaki Çeliker, odasının penceresinden atladı. Evinin bahçesine düşen Çeliker, kaldırıldığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

GÜRKAN KENDİNİ ASTI

Kars’ta yaşayan 19 yaşındaki Gürkan Karabağ da, YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından aldığı puanın düşük olduğunu söyleyerek bunalıma girdi.  Sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında YGS nedeniyle intihar eden bir gencin fotoğraflarını paylaşan Karabağ, “Arkadaşlarımın yanına gidiyorum” diyerek önceki gün evden ayrıldı. Ailesinin bir daha haber alamadığı Gürkan’ın cesedi İstasyon Mahallesi’nde bir inşaatın üçüncü katında iple asılmış olarak bulundu. Cenazesi önceki gün gözyaşları arasında kaldırılan Gürkan’ın babası Erdoğan Karabağ, “Oğlumun YGS’de düşük puan aldığı için morali bozuktu. Biricik oğlum YGS yüzünden intihar etti” dedi.

DAMLA, TUĞBA, HAKAN...

Gürkan ve Konuralp’in ölümünün ardından YGS yüzünden yaşamını yitiren gençlerin sayısı 5’e yükseldi.
Samsun’da Ondokuz Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Damla Orhan’ın kalbi, YGS stresine dayanamamış, sınav öncesi fenalaşan Damla, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Damla Orhan’ın teyzesinin eşi olan Davut Çatalsakal, “Sınav heyecanı bir yıldır yaşıyordu. Ailesi sınav nedeniyle çok sıkmıyordu. Ama Damla içine atan bir çocuktu. Sınav yükü ona ağır geldi. Kaldıramadı” demişti.
Malatya’da YGS’ye giren Hakan Ünal’ın da sınavı kötü geçmiş, 20 yaşındaki Hakan’ın cesedi Beylerderesi Viyadüğü’nün altında bulunmuştu.
Adana’da ise 3. kez sınav stresini yaşayan Tuğba Kuyumcu televizyon kablosuyla intihar etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakımevinde dayak skandalı

SONRAKİ HABER

Basketbolda altın madalya Bağlarlı sporcuların

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...