23 Nisan 2012 09:46

Bakımevinde dayak skandalı

LONDRA’da bakımevinde kalan 81 yaşındaki Alzheimer hastası bir kadını, çalışanlardan birinin dövdüğü, dördünün de kötü davrandığı ortaya çıktı. Olay, Maria Worroll’un kızının, annesinin el ve kolundaki morluklardan şüphelenerek odasına gizli kamera yerleştirilmesiyle anlaşıldı.BBC’nin Panora

Bakımevinde dayak skandalı
Paylaş

LONDRA’da bakımevinde kalan 81 yaşındaki Alzheimer hastası bir kadını, çalışanlardan birinin dövdüğü, dördünün de kötü davrandığı ortaya çıktı. Olay, Maria Worroll’un kızının, annesinin el ve kolundaki morluklardan şüphelenerek odasına gizli kamera yerleştirilmesiyle anlaşıldı.

BBC’nin Panorama programında dün akşam yayınlanan görüntülerde bakıcı Jonathan Aquino, Bayan Worroll’a altı tokat atarken görülüyor. Dört diğer bakıcı da, mafsal iltihabı olan hastayı özel aletler kullanarak, yavaşça indirip kaldıracakları yerde karga tulumba yatağa bırakırken ve aşırı hızlı beslerken filme çekilmiş.

Jane Worroll’un bir saatin içine gizli kamera yerleştirerek geçen haziranda çektiği görüntülerin polise aksetmesi üzerine Aquino tutuklandı ve 18 ay hapse mahkum edildi.

Ayrıca Aquino ve diğer dört bakıcı işten atıldı.

Jane Worroll olayı Panorama programına anlatırken “Annem tamamen çaresiz durumda. Ayağa kalkamıyor, yardım isteyemiyor. (Bu saldırı) tamamen sadistçe” dedi.

‘MÜKEMMEL’ KURUM

Olayın meydana geldiği Ash Court Bakımevi, devlete bağlı Bakım Kalite Komisyonundan “mükemmel” notu almış bir kurum.

Ash Court yetkilileri bunun münferit bir olay olduğunu, genelde olumlu tepkiler aldıklarını ve kendilerini geliştirmek için sürekli çaba gösterdiklerini söylüyor. Bakım Kalite Komisyonu olaydan sonra burayı iki kez ziyaret etmiş ve hazırladığı raporda “Ash Court, hizmetlerini kullanan insanları tacizden ya da taciz riskinden korumakta, onların haklarına saygı duyulmasını sağlamaktadır” demiş.

Jane Worroll bu raporun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını, bir bakımevi çalışanının hüküm giydiğinden bile bahsedilmediğini söylüyor ve ekliyor: “Raporu okuduğumda, bir tokat daha yemiş gibi oldum. Yalnızca iki küçük değişiklik istemekle yetindiklerini ve Ash Court’u temize çıkardıklarını hissettim.”

Bakım Kalite Komisyonu ise raporlarında “ciddi bir olay” yaşandığından bahsettiklerini ve ikinci bir ziyaret daha yaparak, doğru adımların en hızlı şekilde atıldığına emin olduklarını söylüyor. Jane Worroll’un annesi şimdi bir başka bakımevinde yaşıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Siyah genci öldüren Zimmerman kefaletle serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

YGS can almaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...