29 Mart 2016 19:25

Genel-İş Sendikası’ndan taşeron açıklaması: Sözleşme değil kadro istiyoruz

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Tanyeli, 'Başbakanın müjde diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme, işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmıştır' dedi.

Paylaş

Genel-İş Sendikası Başbakanın 'Taşerona müjde' açıklaması ile ilgili eylem yaptı. İşçiler "Sözleşme değil kadro istiyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi işçiler Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde toplandı. Ellerinde, "Sözleşme Değil Kadro İstiyoruz! Söz Verdiniz, Sözünüzü Tutun" yazılı pankart bulunan işçiler bir süre burada sloganlar attı.

Grup adına Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi Başkanı Mehmet Tanyeli tarafından okunan basın açıklamasında, "Önce Başbakan, sonra Maliye Bakanı tarafından açıklanan taşeron işçilere ilişkin düzenlemelerin, bu işçilerin durumunu şimdikinden daha geriye götüreceği anlaşılmaktadır. Başbakanın müjde diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme, işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmıştır. Üstelik sendikal hakları da ortadan kaldırarak işçileri iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına itmiştir" denildi. İşçiler basın açıklaması sonrasında eylemi sona erdirdi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de öğretmenin öğrencileri taciz ettiği iddiası

SONRAKİ HABER

Afganistan'da ABD Hava Kuvvetlerine ait F-16 düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...