23 Nisan 2012 09:43

Mısır, İsrail’in gazını kesti

Mısır’da yetkililer, İsrail’e doğalgaz sevkine ilişkin anlaşmayı iptal ettiklerini açıkladı.İsrail elektrik üretiminde kullandığı doğalgazın yüzde 40’ını Mısır’dan karşılıyor.Mısır’ın açıklaması, doğalgaz boru hattının art arda sabotajlara hedef olması nedeniyle sevkıyatın darbe almasını izledi. S

Mısır, İsrail’in gazını kesti
Paylaş

Mısır’da yetkililer, İsrail’e doğalgaz sevkine ilişkin anlaşmayı iptal ettiklerini açıkladı.

İsrail elektrik üretiminde kullandığı doğalgazın yüzde 40’ını Mısır’dan karşılıyor.

Mısır’ın açıklaması, doğalgaz boru hattının art arda sabotajlara hedef olması nedeniyle sevkıyatın darbe almasını izledi. Son bir yılda boru hattını hedef alan saldırıların sayısının 14 olduğu bildirildi.

İsrail Maliye Bakanı Yuval Steinitz, Kahire’nin adımının “büyük bir kaygı” yarattığını ve iki ülke arasındaki barış anlaşmasını gölgelediğini söyledi. Mısır, 1979’da İsrail’le barış anlaşması imzalayan ilk Ortadoğu ülkesi. Doğalgaz sevkiyatı da iki ülke arasındaki anlaşmanın kilit unsurlarından biri. Mevcut doğalgaz anlaşması, Mısır’da ciddi tepki görüyor. Çünkü, eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, doğalgazı çok ucuza satmakla suçlanıyor. İsrail ise doğalgaz için ödediği fiyatın uygun olduğunu savunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tecride karşı duyarlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

Siyah genci öldüren Zimmerman kefaletle serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...