29 Mart 2016 16:18

Teşhise giren aileler: Cenazelerin yüzleri simsiyah

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşamını yitiren 10 cenazeden 4'ü aileleri tarafından teşhis edildi. Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki cenazelerin teşhisine giren aileler, baş bölgesinden aşağısı gösterilmeyen cenazelerin yüzlerinin simsiyah olduğunu anlattı.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşamını 10 YPS-YPS JİN üyesine ait cenazelerden 4'ü, Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından aileleri tarafından teşhis edildi. Cenazelerinin kendi çocuklarına ait olabileceği şüphesi ile bugün 8 aile kuruma gelerek, başvurdu. Yapılan teşhis işleminde ailelerden sadece 4'ü çocuklarının cenazelerini teşhis etti.

Kimlikleri tespit edilenlerden Hayat Orhan, Zeynel Abidin Oral, Yüksel Sümbül ve Vahit Şahin’in cenazeleri, aileleri tarafından yetkililerden teslim alınarak, memleketlerine yola çıkarıldı. 

Yaşamını yitiren Orhan'ın naaşı, Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi'nde, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Oral'ın ise naaşının ise Bismil'e bağlı Molla Hüseyin Köyü'nde, Sümbül’ün cenazesinin Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Şehitlik Semti’nde, Vahit Şahin’in cenazesinin ise Hakkari merkezde defnedileceği öğrenildi. 

Diğer aileler ise cenazelerini teşhis edemedi. Cenazelerin baş bölgesinden aşağısının kendilerine gösterilmediğini belirten aileler, gösterilen cenazelerin yüzlerinin ise simsiyah olduğunu aktardı.

Erzurum Adli Tıp Kurumu önünde ailelerle birlikte bekleyişini sürdüren HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise, teşhis işlemleri için ATK önüne gelen ailelerin saatlerdir karın altında bekletilmesini eleştirdi. Irmak, savcının da otopsi işlemlerinin ne zaman biteceği konusunda kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini söyledi. 

ATK çevresinde bulunan evlerin camlarına da Türk bayrağı desenli balonlar asıldığını söyleyen Irmak, provokasyon yaratılmak istendiğini belirterek, "Hayatını kaybeden bu genç insanlar bu ülkenin değerleriydi ve ebetteki bu ülkenin kaybıdır aynı zamanda. Genç kayıplar devam ettiği sürece bu ülkenin huzura kavuşması mümkün değildir. İleri bir ülke olması mümkün değildir ve demokrasiden asla söz edilemez" diye konuştu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Aksaray esnafıyla kavga eden İrlandalı turistin davası görüldü

SONRAKİ HABER

Mecliste Sivas Demir Çelik İşletmeleri işçileriyle ilgili gerginlik yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...