29 Mart 2016 15:33

Eskişehir’de Cardin Concept fabrikasında atılan 9 işçi için eylem

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cardin Concept fabrikasında, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 9 işçi fabrika bahçesinde eylem yaptı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Tümka-İş Sendikasının örgütlü olduğu Cardin Concept fabrikasında işçiler, işten atılan temsilcilerine sahip çıktı. Öğle arasında fabrikadan çıkıp bahçeden toplanan işçiler, yemekhaneyi boykot edip, sendika yönetiminin getirdiği kumanyaları yiyerek, arkadaşlarına destek oldular. “Vur vur inlesin, işveren dinlesin” sloganları atan işçiler, fabrika bahçesinden, işverene, arkadaşları işe alınıncaya kadar mücadele edecekleri mesajını verdiler.

‘YA İŞ YA SENDİKA’ DENDİ

45 gündür sendikal faaliyet içinde bulunarak Cardin Concept Fabrikasında çoğunluğu alarak 250 kişinin örgütlendiğini söyleyen Tümka – İş Sendikası Genel Sekreteri Muammer Çifçiler fabrika önünde yaptığı açıklamada, “İşçiler anayasal haklarını kullandılar ve sendikaya üye oldular. Fakat son günlerde işveren tarafından yoğun baskı ve tehditlerle ‘Ya iş ya sendika’ gibi söylemlerle işçiler korkutulmaya çalışıldı” dedi. 

‘SENDİKAYI FABRİKAYA SOKMAM’

Dün fabrika önünde sabah 08:20’de toplantı yaptıktan sonra, toplantıya katılan 9 işçinin bir saat içinde işten çıkarıldığına dikkat çeken Çifçiler, “İşten çıkarılan 9 arkadaşımızı öncü kadro olarak nitelendirdiler ve haksız yere işten çıkardılar. Üstüne işveren tarafından ‘Ya ölürüm ya öldürürüm ama ben bu sendikayı bu fabrikaya sokmam’ diye baskı yapıldı” şeklinde konuştu.

İŞÇİLERİ TEHDİT EDİYORLAR

İşçiler üzerinde korku psikolojisi oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Çifçiler, “İşçilerden e-devlet şifresinin istendiğini duyduk. Bu şekilde işçileri istifa ettireceklermiş. Böyle bir şey yapılmak istenirse Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bizler suç işlemedik. İşçiler anayasal haklarını kullandılar ve sendikaya üye oldular” diye konuştu. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de CHP İl Başkanı'nı döven 2 kişiye tahliye

SONRAKİ HABER

Aksaray esnafıyla kavga eden İrlandalı turistin davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...