23 Nisan 2012 09:36

KCK’den Erdoğan'a yanıt

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “silahı bırakırlarsa operasyonlar durur” açıklamasına yanıt verdi. Açıklamada, Erdoğan’ın açıklamasını sorunun savaşla bitirmeyi hedeflendiği belirtilerek, Kürt sorunu çözümü konusunda köklü değişikler olmadığı s&u

KCK’den Erdoğan'a yanıt
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “silahı bırakırlarsa operasyonlar durur” açıklamasına yanıt verdi. Açıklamada, Erdoğan’ın açıklamasını sorunun savaşla bitirmeyi hedeflendiği belirtilerek, Kürt sorunu çözümü konusunda köklü değişikler olmadığı sürece bir beklentinin olamayacağını ifade edildi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın Katar’da yaptığı “Silahı bırakırlarsa operasyonlar durur” açıklaması hatırlatılarak, açıklamanın, hareketlerini tasfiyeye yönelik bir açıklama olduğu belirtildi.Kürt sorununun muhataplarıyla birlikte ortadan  kaldırılmasının hedeflendiği belirten açıklamada, Kürt sorununun çözümü konusunda köklü bir karar değişikliği olmadığı sürece bir beklentinin olmayacağı ifade edildi. AKP’nin, sadece Kürt halkına değil, bütün Ortadoğu halklarına düşmanca bir niyet ve siyaset yürüttüğü de ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okey oynayalım demek suç!

SONRAKİ HABER

Tecride karşı duyarlılık çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...