29 Mart 2016 15:05

Beritan Canözer serbest bırakıldı: Kaldığım yerden devam edeceğim mesleğimi özledim

Tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’nden serbest bırakılan JINHA Muhabiri Beritan Canözer, çıkışta “Kaldığım yerden mesleğime devam edeceğim. En çok mesleğimi özledim” dedi.

Paylaş

Diyarbakır'da 16 Aralık 2015 tarihinde Sur için yapılan bir eylemi takip ederken, "heyecanlı" olduğu gerekçesi ile gözaltına alınıp, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan JINHA Muhabiri Beritan Canözer, hakkında verilen tahliye kararı sonrası tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevi'nden akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Canzöer'i, cezaevi kapısında ailesi ve meslektaşları ile birlikte Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eşbaşkanı Nevin Erdemir karşıladı. 

Çiçeklerle karşılanan Canözer, yaptığı açıklamada "Kaldığım yerden devam edeceğim, tabi ki heyecanlı olarak mesleğime devam edeceğim en çok mesleğimi yapmayı özledim" dedi. 

"Heyecanlı olmazsan bu meslek yapılmaz" diyen Canözer, "Bu zamana kadar bedenimiz tutsaktı, ancak artık bedenimiz de tutsaklıktan kurtuldu. Gazetecilik bundan sonra benim için daha önemli oldu. Bundan sonra mesleğime daha güçlü, inançlı devam edeceğim. Cezaevinde dimdik durmamı sağlayan aileme ve arkadaşlarımı da teşekkür ederim" diye konuştu. 

Tutsak olan tüm gazetecilere selam gönderen Canözer, son olarak, "Halka gerçekleri ulaştırmak isteyen gazetecilere yönelik bu baskıları anlamıyorum. En çok gazeteciliğimi özledim" dedi. (DİHA)

Beritan'ı aldık ve o 29 gazeteciyi de alacağız!

Beritan Canözer için tahliye kararı verildi

ÖNCEKİ HABER

Müzisyen Değer Deniz'in katil zanlısına 25 yıldan 46 yıla kadar hapis talebi

SONRAKİ HABER

Emniyet’ten, ‘İstanbul’da sıkıyönetim’ haberlerine yalanlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa