29 Mart 2016 13:54

Tutuklu akademisyenler için eylemler sürüyor: Israrlıyız, hocalarımızı serbest bırakın

Paylaş

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya için Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Ensitütü’sünde eylem yapıldı. Akademisyenler, öğrenciler ve üniversite çalışanları, “Hocalarımızın serbest bırakılmasını ısrarla talep edeceğiz” dedi.  

HER HAFTA EYLEM YAPILACAK

Boğaziçi Üniversitesi’nde 200 ‘ün üzerinde akademisyen, öğrenci, üniversite çalışanı Güney Kampüs meydanında toplanarak giriş kapısına yürüdü. Sık sık “Akademi özgürdür, özgür kalacak”, “Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya yalnız değildir” sloganları atan kitle, tutuklu akademisyenlerin fotoğraflarını ve  “Barış için herkes, herkes için barış”, “Barış için  akademisyenler yalnız değildir” pankartlarını taşıdı. Kampüs kapısında üniversitenin adının yazıldığı ana tabelaya siyah şerit halinde bez asan öğretim üyeleri meslektaşları bırakılana kadar her hafta eylemlerine devam edeceklerini ve bu siyah bezi her hafta üniversitenin başka bir binasına asacaklarını duyurdular. 

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOKSA ÜNİVERSİTE DE YOK 

Burada konuşan Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Yaman Barlas, tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması için yaptıkları bireysel ve kurumsal başvuruların kabul edilmediğini ifade ederek, “Arkadaşlarımızın tutukluluklarının hakim karşısına çıkana kadar devam edecek olmasını büyük üzüntüyle karşılıyoruz” dedi. İfade özgürlüğü haklarını kullanan akademisyenlerin ‘terör örgütü propagandası yapmak”la suçlanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Barlas, düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı yerde üniversitenin olmayacağını, şiddet ve terör ikliminin ancak özgür tartışma ortamında yok edileceğini söyledi. Tüm yurttaşların ifade özgürlüğünün anayasal güvence altında olduğunu hatırlatan Barlas, “Meslektaşlarımızın tutukluluğu yönünde verilen karara burada bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, çalışanları ve öğrencileri olarak bir daha karşı çıkıyoruz. Hocalarımizin biran önce serbest bırakılmasını ısrarla talep etmeye devam edeceğiz” diye devam etti.  

DAYANIŞMA KARTI YOLLADILAR

İzmir’deki  üniversitelerde görevli akademisyenler de, tutuklu 3 akademisyene dayanışma kartı gönderdi. Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şubenin çağrısıyla, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Ensitütü’sündeki akademisyenler, öğrenciler ve üniversite çalışanları, “Bilim itaatsız olana ıhtiyaç duyar. Barışın akademisyenleri yalnız değildir” pankartı açarak akademisyenlerin tutuklu bulundukları cezaevlerine dayanışma kartı yolladılar. Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki açıklamada gazetemize konuşan Şube Yöneticisi Aydın Arı, akademisyenlerin haksız, gerekçesiz ve keyfi bir şekilde tutuklu bulunduğunu belirterek “Onlar tutsaksa biz özgür değiliz. Malasef ülkemizde tutukluluk cezalandırmaya dönüştü. En kısa sürede serbest bırakılmalarını istiyoruz, zira tutuklu kalmalarına sebep olacak ortada bir şey yok” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li yöneticiye ajanlık dayatması iddiası

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Newroz Tertip Komitesi hakkında tutuklama istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...