29 Mart 2016 13:49

Mersin'de HDP’ye saldıran MHP’lilere beraat

Paylaş

Mersin'de HDP Huzurkent Temsilciliğine saldırı düzenlemekten yargılanan MHP’li Büyükşehir Belediyesi çalışanı 3 sanık 2’nci duruşmada beraat etti.  

Mersin’in Akdeniz ilçesi Huzurkent Mahallesi’nde bulunan HDP Mahalle Temsilciliği’ne 6-9 Eylül 2015 tarihinde yapılan saldırıya dair açılan davanın 2’nici duruşması dün Mersin 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan MHP’li Büyükşehir Belediyesi çalışanları Alaaddin Gül, Yusuf ince ve Etem Sargın ile müşteki Osman Taş ile avukatı Nalan Ateş katıldı. Hakim değişikliği nedeniyle önceki zabıtlar okunduktan sonra duruşmanın karar duruşması olduğu bildirilerek, son iddialar soruldu. Osman Taş, tutuksuz yargılanan 3 sanığın da MHP’nin Huzurkent temsilcisi olduğunu ve onların bilgisi dışında böyle bir olayın gerçekleşemeyeceğini söyledi. Taş, yaşanan olay dışında da pankartlarının ve bayraklarının yırtılarak, sürekli rahatsız edildiklerini söyledi.

Ardından savunma yapan Nalan Ateş, parti temsilcisi olan sanıkların olay günü tüm Türkiye’de gerçekleşen bu eylemlerden habersiz olmayacağını söyleyerek, buna rağmen siyasi kimliklerinden kaynaklı sanıkların eylemi engelleme ihtimali olduğunu belirtti. Sanıkların bir önceki celsede savunmalarında olayı facebook paylaşımlarından duyduklarını söylediklerini hatırlatan Ateş, “Bu da zaten olaydan haberdar olduklarını ortaya koymuştur. Bu eylemlerle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmişlerdir, cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

Savunma sonrası arar veren mahkeme heyeti, sanıklar hakkında “mala zarar vermeden” kamu davsı açılmış ise de sanıkların isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli delil olmadığını belirterek beraatlarına, yargılama giderlerinin kamu üzerinde bırakılmasına karar verdi. Ateş ise mahkemenin verdiği karara itiraz edeceklerini belirtti. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TTB ve SES heyeti, Cizre Raporu'nu paylaştı: Cizre'de yaşamını yitirenlerin sayısı 278

SONRAKİ HABER

HDP’li yöneticiye ajanlık dayatması iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...