29 Mart 2016 12:17

Özel güvenlikten öğrencilere saldırı ve tehdit!

Paylaş

Anadolu Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik saldırı sonrasında Özel Güvenlik Müdürü öğrencileri tehdit etti. 

Anadolu Üniversitesi’nde özellikle ikinci dönemin başlamasıyla birlikte, neredeyse her gün kampüs içinde Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) öğrencilere saldırıyor. 

İlk dönem yaşanan ÖGB saldırılarından sonra Rektör Naci Gündoğan’la görüşen öğrencilere, bugüne kadar yaşananların nazar boncuğu olmasını söylemiş ve bundan sonra böyle sorunlar olmayacağını belirtmişti. Ancak ikinci dönemin başlamasıyla birlikte ÖGB’nin öğrencilere yönelik saldırıları artarak devam etti. 

Dönem başında kampüste afiş asmak isteyen öğrencilere ÖGB saldırı sonucunda birçok öğrenci yaralanmış, bir öğrenci ise başına aldığı darbe nedeniyle baygınlık geçirmişti. Bu süreçten sonra neredeyse her gün ÖGB saldırılarına maruz kalan öğrencilere son olarak bugün tekrar bir ÖGB saldırısı oldu. 

Yine kampüste afiş asmak isteyen öğrencilere ÖGB saldırısı sonucunda bir kadın öğrenci aldığı darbelerle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Duruma tepki gösteren öğrencileri ise, kampüste asılan afişleri ve dağıtılan bildirileri gerekçe gösteren ÖGB Müdürü “Sonra yok bayıldık, yok oramız kırıldı demeyin. Yaparsanız bunlar olacak" diyerek tehdit etti. 

Kampus içerisinde taşeron işçilere yönelik Taşerona Kadro Yalanına ilişkin bildiri dağıtan Emek Gençliği üyelerine de ÖGB müdahalesi gerçekleşti. 

Yaşanan bu olayların ardından öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kapısında hem üniversitede geçtiğimiz hafta 15 öğrencinin üniversiteden 1 ay uzaklaştırma almasını hem de ÖGB saldırılarını protesto eden bir basın açıklaması gerçekleştirdi.(Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Murat Karayılan: HPG, şehirlere inmeden devreye girmeli

SONRAKİ HABER

Başkurt Motor’da grev başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...