29 Mart 2016 11:19

Kılıçdaroğlu: İstismara uğramış çocuklarımızı düşünmüyor, vakfı düşünüyor!

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızı düşünmüyor. Vakfı düşünüyor. Sanane vakıftan kardeşim. Bırak onu savcı araştırıyor zaten. Sen o çocukları o hale nasıl getirdi? Onun hesabını vereceksin. Bu yurtları kim açtı bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını vermiyor. Çocuklara da sahip çıkmıyor. Yav utan utan. Bir de sen annesin, annesin nasıl böyle bir dil kullanabilirsin?" dedi.

"Terörün bir insanlık suçu olduğunu, ortak tavır alınması gerektiğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, Pakistan'daki saldırıya ilişkin, "Pakistan'ın bizim için ayrı bir özelliği var. Milli Kurtuluş Savaşı sonrasında Pakistanlılar para toplayarak Mustafa Kemal Atatürk'e maddi destekte bulunmuşlardır. Bizim Ulusal Kurtuluş Savaşımızda Pakistanlıların da alı teri vardı. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Üzerimize düşen görev varsa da yapmaya hazırız" diye konuştu.

'AHLAKİ DEĞERLERİMİZDE OLAĞANÜSTÜ BİR YOZLAŞMA VAR'

Kılıçdaroğlu, "Ahlaki değerlerimizde olağanüstü bir yozlaşma var. Ahlakı neredeyse çöp sepetine attınız. Ahlaklı insanın suçlandığı bir sürecin içine girdiniz. Toplumda ciddi bir yozlaşma var. Bütün bunların tamamı üzülerek söylüyorum Müslümanlık adına yapılıyor. Müslümanlık böyle bir şey değildir. Şiddet, hırsızlık, ahlaksızlık asla değildir. Sevgi ve hoşgörü üzerine inşa edilmiştir Anadolu Müslümanlığı. Mevlana'dır bizim yol arkadaşımız. Hacı Bektaş-i Veli'dir bizim yol arkadaşımız" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZI DÜŞÜNMÜYOR VAKFI DÜŞÜNÜYOR'

Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucudaki artış 2007-2015 yılları arasında yüzde 678. Okulların kantinlerinde neredeyse bonzai satılacak. Araştırma önergesi verdik bu çocuklar bizim çocuklarımız. Yazık günah sahip çıkmamız lazım. araştırma önergelerimiz iktidar partisi tarafından reddedildi. Çocuk istismarında artış yüzde 434. Bir toplumdaki yozlaşmayı bundan daha iyi anlatılmaz. En son Karaman'daki olay, herkesin bildiği ama özenle gizlediği bir olay. Biz hemen milletvekillerimizi gönderdik çocukları, ailelerini koruyun dedik. 2 gerçek çıktı ortaya o yurtların kime ati olduğunu korkudan hiç kimse söylemiyor. Valisi, kaymakamı, emniyet müdürü söyleyemiyor. Yurtlar kimin kimse söyleyemiyor. İkinci gerçek, dernekler ve vakıflar, ilk ve ortaöğrenim düzeyinde yurt açamazlar. Çünkü yasak. Yasaksa bu yurtları, kimin izini ile açtılar? Kim izin verdi? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıklama yapıyor. Açıklamasında, 'Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön palan çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz' dedi. Çocukları düşünmüyor, çocuklarımızı düşünmüyor. Vakfı düşünüyor. Sanane vakıftan kardeşim. Bırak onu savcı araştırıyor zaten. Sen o çocukları o hale nasıl getirdi? Onun hesabını vereceksin. Bu yurtları kim açtı bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını vermiyor. Çocuklara da sahip çıkmıyor. Yav utan utan. Bir de sen annesin, annesin nasıl böyle bir dil kullanabilirsin?" diye konuştu.

SAYIN DAVUTOĞLU YASA DIŞI BU YURTLARIN AÇILMASINA KİM İZİN VERDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin eleştirilerine şöyle devam etti: "Aynı konuda Davutoğlu Manisa'da konuşuyor. Karaman'da yaşanan olaydan haberimiz var. Bu davanın takipçisi olacağız. Eyvallah olursanız en önce ben sizi tebrik ederim. Peki Sayın Davutoğlu yasa dışı bu yurtların açılmasına kim izin verdi. Sen Başbakan değil misin? Kim izin verdi bunlara?

'45 ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLMİŞ HALA PARALEL YAPI'

Yav 45 çocuğa tecavüz edilmiş, biz onların dertleri ile uğraşıyoruz. Bu kalkmış hala paralel yapıdan bahsediyor. İkisi paralel. Aynı yoldan gidiyorlar. Sizin fikriniz paralel değil miydi? İlgili vakfı övüyor. Bir bekle sonucu bekle.

ÖVMEK SAVCIYA, VALİYE GÖZ DAĞI DEMEKTİR

Niye övüyorsun? Övmek ne demek savcıya, valiye gözdağı demektir. Sakın ha vakıf dernek hakkında bir şey yapmayın demektir. Onlar bizim çocuklarımız asla mağdur olmalarına izin vermeyeceğiz.

DAVUTOĞLU'NA SORMAK İSTERİM O ÇOCUK EVLERİNİ PARALEL YAPI MI AÇTI?

Sayın Davutoğlu'na sormak isterim o çocuk evlerini paralel yapı mı açtı? Şimdi kendi suçunuzu başkasının üzerine atmaya çalışılıyorsun. Sen suçlusun. Suçlusun başkasının üzerine atma.

BU İŞİN ASIL SORUMLUSU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'DIR

Bu işin asıl sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Biz çocuklarımızı emanet ediyoruz. Milli Eğitim'i sorumlu tutmayacağız da kimi tutacağız? O çocukların bir numaralı sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır.

NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİR SÜRÜ DERNEĞE ÇOCUKLARINIZI NİYE EMANET EDİYORSUNUZ?

Yoksul ailelere hitap etmek isterim, çocuklarınıza iyi bir din eğitimi vermek istiyorsunuz. Hiç kimsenin buna itirazı yok. Devletin tanıdığı kurumlara çocuklarınızı emanet edin. Diyanet İşleri'nin Kuran kursları var. Niye çocuklarınız oraya vermiyorsunuz. Ne idüğü belirsiz bir sürü derneğe çocuklarınızı niye emanet ediyorsunuz?

'SAYIN ERDOĞAN ABD'YE GİTTİ. HERHALDE HAPİSHANEDE ZARRAB'I ZİYARET EDER'

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Doğru haberleri yapanlar hapishanede. Devleti soyanlar yüce makamlarda düşüncesini açıklayanalar hapishanelerde. Reza Zarrab da ABD'de tutuklandı. Birilerinin gece uyuması biraz zor. Sayın Erdoğan ABD'ye gitti. Herhalde hapishanede Reza Zarrab'ı ziyaret eder. Arkadaşlıkları var. Devletin protokolünde yer ayırmışlardı. Onun bakanları önünde yatıyordu ölümü göze alarak. E herhalde gider bir ziyaret te eder öyle düşünüyorum. Ayıptan Türkiye'yi temizlemenin birinci yolu 17-25 Aralık soruşturmalarını yeniden açmaktır" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da öğrencisini taciz eden müdür yardımcısı açığa alındı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da vahşet: Sokak ortasında kalan cenazeyi hayvanlar parçaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...