23 Nisan 2012 09:07

GATA: Şahinkaya’nın hafızasında sorun yok

12 Eylül davasının 2 numaralı sanığı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’ya belleği normal ve yaşam aktivitelerini refakatçi eşliğinde devam ettirebilir raporu verildi. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Şahinkaya’nın tek başına 50 metre yürüyebileceğini belirterek, bilincinin ‘açık’, kişi, yer zaman durumunun ‘tam&rsqu

GATA: Şahinkaya’nın hafızasında sorun yok
Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabipliğinde tedavi olan 12 Eylül Darbe döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın sağlık durumuna ilişkin rapor, 12 Eylül davasının görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı. 4 Nisanda başlayan davadan bir gün önce hastaneye giden Şahinkaya için duruşmadan bir gün sonra hazırlanan rapora göre, Emekli Orgeneral Şahinkaya parkinson hastası ancak genel sağlık durumunda duruşmaya gelmesine bir engel görünmüyor. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabipliği tarafından hazırlanan rapora göre, 2000 yılında Emekli Orgeneral Şahinkaya’ya parkinson hastalığı tanısı konuldu. Medikal tedavisi devam eden Şahinkaya’nın küçük adımlarla 50 metre kadar desteksiz yürüyebildiği belirtildi.
Raporda, Şahinkaya’nın durumunun 12 yıldır kullandığı antiparkisonyen tedavinin neden olabileceği komplikasyonlar açısından ve Parkinson hastalığının seyri esnasında oluşabilecek problemler açısından ayda bir kez hareket hastalıkları konusunda tecrübeli bir nöroloji uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiği önerisi getirildi. Raporda ayrıca, Medical Park Bahçelievler İstanbul Hastanesinin 2010 yılında Şahinkaya hakkında verdiği rapora atıfta bulunularak, günlük yaşam aktiviteleri için refakatçi gerektiği bilgisi yer aldı. Raporda Şahinkaya’nın ‘genel görünümü tabii’ olarak değerlendirildi. Muayene sonuçlarına göre, Şahinkaya’nın duygulanımı ‘tabii’. Raporda, Şahinkaya için ‘Düşünce içeriği yaşadığı sorunlara yoğunlaşmış. Düşünce akışı yavaşlamış olup amacına varıyor’ denildi. Psikiyatri Polikliniği’nin değerlendirmesine göre, Şahinkaya’nın konuşması normal. Bilincinin açık olduğu kaydedilen Şahinkaya’nın muayene sonucunda yönelim (kişi, yer, zaman) durumu ise ‘tam’ olarak değerlendirildi. Belleğinin normal seviyede olduğu tespitine varılan rapora göre, algı ve genel psikofizyolojik fonksiyonlar ise ‘tabii’. Rapora göre, Şahinkaya hakkında psikiyatrik yönden patolojiye saptanmadı. Kalp rahatsızlığı bulunmadığının belirtildiği Şahinkaya’ya, kronik lenfositik lösemi (KLL) tanısı konulduğu ve tedavisine başlandığı vurgulandı.

ADLİ TIP RAPORU GELMEDİ

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Nisanda görülen davadan önce Ankara Adli Tıp Kurumundan hem dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Kenan Evren ve Emekli Orgeneral Tahşin Şahinkaya hakkında duruşmaya katılıp katılamayacaklarının belirlenmesi için görüşünü sordu. Duruşma günü raporu Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gelen Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı gerekli değerlendirmenin Ankara’da değil, İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine mahkeme de İstanbul Adli Tıp Kurumundan her iki emekli komutanın da sağlık durumları için ayrıntılı rapor hazırlanmasını istedi. Söz konusu raporun ise henüz mahkemeye gelmediği öğrenildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kırıkkale’de eski cephanelikte insan kemikleri bulundu

SONRAKİ HABER

Her 2 çocuktan 1'i çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...