29 Mart 2016 06:38

Köy imamı 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Paylaş

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki imam İ.A., 14 yaşındaki E.Y.'ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. İmam İ.A. görevden uzaklaştırılırken, ailesi kızları E.Y.'yi okuldan aldı.

İmam İ.A., geçen haziran ayında ilçeye bağlı İğnebey Köyü camiine atandı. Ailesiyle birlikte köye yerleşen İ.A., göreve başladıktan kısa süre sonra caminin bitişiğindeki binada kız Kur'an Kursu açtı. Köyde oturan Y.Y. ve F.Y. çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü E.Y. de bu kursa gelmeye başladı. İmam İ.A. kurs öğrencilerinden E.Y.'ye cinsel istismarda bulunmaya başladı.

Okul öğretmeni tarafından şahit olunan istismar ve olayın öğrenilmesi üzerine İ.A. polis merkezine giderek teslim oldu.

 İ.A. sevk edildiği Yıldızeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'cinsel istismar' suçlamalarıyla 18 Ocak'ta tutuklandı. İmam İ.A. Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldı.

Kaymakamlık da iddialarla ilgili müfettiş görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurdu. Olay sonrası, E.Y. ise ailesi tarafından okuldan alındı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Adres sorulmasından bıkan otobüs şoförünün çözümü gülümsetti

SONRAKİ HABER

Enes Ata mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...