29 Mart 2016 11:05

Mısır yolcu uçağını kaçıran hava korsanı gözaltına alındı

Paylaş

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı, İskenderiye Havaalanı'ndan ayrıldıktan hemen sonra kaçırıldı. Kaçırılan uçak, Kıbrıs Cumhuriye'tindeki Larnaka Havaalanı'na acil iniş yaptı. Uçağı kaçıran şahsın kimliği hakkında farklı iddialar ortaya atılırken hava korsanı yakalandı, uçaktaki herkes serbest kaldı. Seyfeddin Mustafa isimli hava korsanının önce Kıbrıslı eski eşi ile görüşmek istediği ardından da Mısır'daki bazı tutukluların serbest burakılmasını talep ettiği iddia edildi.

İskenderiye-Kahire seferini yapan uçak sabah saatlerinde kaçırıldı. Uçağı kaçıran şahıs ilk olarak İbrahim Samaha olarak açıklandı. Ancak  basında uçak korsanının eski eşi olarak yer alan kadın, Mısır ON-TV’ye yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı. Medyada yer alan fotoğraflardaki kişinin eski eşi olmadığını söyleyen kadın, eski eşinin hiçbir zaman Kıbrıs’a gelmediğini de belirtti.

Mısır Başbakanlık Basın Ofisi, uçağı kaçıran kişinin kimliğinin Atlanta Üniversitesi öğretim üyesi veteriner İbrahim Samaha olduğu yönündeki haberlerin yalanlanmasının ardından, Samaha'dan özür diledi. ON-TV'de yer alan habere göre, açıklamada "Sayın İbrahim Samaha'dan, adının yanlışlıkla uçakta yaşanan olayla bağlantılandırılması nedeniyle özür dileriz" denildi.

BBC Arapça servisi, daha önce uçak korsanın adının Seyfeddin Mustafa olduğunu belirtti. Mısırlı Seyfeddin Mustafa'nın Kıbrıs'ta yaşayan eski eşi Marina Parasku'yu görebilmek için kaçırdığı iddia edildi.

Cyprus Mail, uçak korsanı olduğu belirlenen Seyfeddin Mustafa'nın 1994'ten beri Kıbrıs'ta yaşadığını aktardı. Sky News Arabia'nın Mısır Havayolları'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, korsan uçağa yakıt ikmali yapılarak Türkiye'ye gitmeyi talep etti.

Reuters'a bilgi veren Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, uçak korsanın terör bağlantılı olmadığını ancak 'tutarsız' göründüğünü söyledi.

The Guardian muhabiri Helena Smith ise, Kıbrıs basınının, uçak korsanının Mısır ordusunun eski bir mensubu olduğu yönünde haberler yaptığını aktardı.

Hava korsanı ilk olarak 55 yolcusu bulunan uçaktaki tüm Mısırlıları tahliye etti. Yalnızca mürettebat ve yabancı yolcuların kaldığı uçakta daha sonra  Reuters ve AFP'nin aktardığına göre, bir kişi kokpit camından, üç kişi de merdivenlerden dışarı çıktı. Uçağı terk eden kişilerin üniformalı olması nedeniyle mürettebattan oldukları belirtildi.

Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis hava korsanının gözaltına alındığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Savaş sebebiyle zamlanan Gulik tezgahtaki yerini aldı

SONRAKİ HABER

Aynı çadır kentte ikinci yangın: 3 çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...