29 Mart 2016 06:29

Beritan Canözer için tahliye kararı verildi

Haber takibi sırasında ‘heyecanlı’ olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Jin Haber Ajansı Muhabiri Beritan Canözer’in ilk duruşması bugün görüldü.

Paylaş

DAVADAN DAKİKA DAKİKA...

11.11 Beritan Canözer için tahliye kararı verildi.

11.05 Duruşmaya ara verildi.

10.59 Fatih Polat: Arkadaşımız Tuğba Tekerek Diyarbakır Adliyesi'nde polis tarafından alıkonuldu. Hukuksuz olarak bir odada tutuluyor.

10.29 İddia makamı tahliye talep etti.

10.25 Duruşma başladı.

'Heyecanlı' denilerek gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer'in ilk duruşması Diyarbakır Adliyesi'nde başladı.

TGS, ÖGC, DİSK Basın-İş, Haber Nöbeti ve çok sayıda gazeteci ile HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir ve Nursel Aydoğan takip ettiği duruşmada iddia makamı tahliye istedi.

Verilenin aranın ardından Canözer için tahliye kararı verildi.

GAZETECİLER DESTEK VERDİ

Duruşma öncesi Beritan'ın serbest bırakılması için adliye önünde açıklama yapıldı.

Açıklamada ilk sözü alan Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Başkanı Hakkı Boltan "Beritan şahsında tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilerin çalışma alanları cezaevleri, mahkemeler değildir. Bu dayanışma bunun için çok önemli. Tüm gazeteciler serbest bırakılana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar konuştu.

"Bir gazetecinin içeride olması hepimizin tutsak olduğu anlamına geliyor" diyen Dündar "Bu meslek onurumuzdur, Beritan davasına biz de şahidiz demeye geldik" ifadelerini kullandı.

Tüm gazeteciler serbest bırakılana kadar dayanışmak ve mücadele etmek zorunda olduklarını belirten Dündar "SEGBİS adaletsiz bir uygulamadır. Yargılanan herkesin hakim karşısına çıkması gerekiyor. Biz burada omuz vermeye geldik, bizde aynı dönemlerden geldik. Bize destek olanlara şükran borcumuz var" şeklinde konuştu..

Beritan Canözer'in avukatlarından Muharrem Erbey de "Beritan'ın duruşma için İstanbul'dan Diyarbakır'a getirilmesi yönünde dilekçemiz cezaevi idaresi tarafından reddedildi. Reddedilmesine ilişkin 'ödenek olmadığı' söylendi. Ancak biz ödeneğin tarafımızdan karşılanacağını belirtmemizin ardından da 'güvenlik gerekçesiyle' getirilmedi açıklaması yapıldı" dedi.

ÖNCEKİ HABER

FBI, iPhone'un şifresini kırdı: Dava sona erdi ama yeni güvenlik endişeleri ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

FBI'ın 'çocuk pornosu' için ihbar ettiği ilahiyatçının kitapları Ensar tarafından basılmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...