28 Mart 2016 20:31

Çavuşoğlu, Kerry ile görüştü

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşme öncesi gazetecilerin karşısına çıkan iki bakan, Suriye, IŞİD, "terör" ve mülteciler konularını ele alacaklarını söyledi.

John Kerry, konuşmasında Türkiye’de yaşanan saldırılarda yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini dile getirdi. ABD ile Türkiye’nin birçok konuda ortak çıkarları olduğuna değinen Kerry, "terörizme karşı mücadele ve sığınmacılara yardım konularında Türkiye’yi takdir ettiklerini" söyledi. Brüksel ve Bağdat’ta yaşanan saldırılara da değinen Kerry, “IŞİD, el Nusra gibi terörist örgütleri olabildiğince çabuk yok etmek, bölgeye istikrar getirmek hepimizin ortak çabası ve çıkarı” dedi.

Çavuşoğlu da, Kerry’nin başsağlığı dilekleri için teşekkür ettikten sonra, "terör örgütlerinin yalnızca Türkiye için değil, Avrupa, Afrika, tüm dünya için tehdit oluşturduklarını" söyledi. "Türkiye’nin hem kendi bölgesinde hem de dünyada terör örgütlerini yok etmek için kararlı olduğunu" belirten Çavuşoğlu, IŞİD, El Nusra ve PKK'ye karşı işbirliğinin artırılması konularını ele alacaklarını belirtti.

Çavuşoğlu, bu yıl içinde Kıbrıs sorununun çözülmesini umduklarını da dile getirdi.

Çavuşoğlu twitter hesabından "ABD Dışişleri Bakanı,değerli dostum Kerry ile işbirliğimizin gündemindeki konuları ve bölgesel gelişmeleri ele aldık" diye yazdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da barış anlaşması neden imzalanmadı?

SONRAKİ HABER

Halk, 'acele kamulaştırma'ya tepkili: Sur’u yıktılar, şimdi de yaşamımızı yıkacaklar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa