28 Mart 2016 17:43

Van'da halı sahaya baskın: 1 kişi yaşamını yitirdi

Paylaş

Van merkeze bağlı İpekyolu ilçesinde bulunan Vali Mithat Bey Mahallesi’nde bir kişi öldürüldü. DİHA'nın haberinde halı sahayı basan polislerin bir genci infaz ettiği iddia edilirken, DHA ise eylem hazırlığındaki PKK'lilere operasyon yapıldığını öne sürdü.

DİHA'nın haberinde olayı anlatan  görgü tanıkları, saat 17.30 sıralarında halı sahanın etrafının çok sayıda zırhlı polis aracı tarafından ablukaya alındığını, ardından da özel timlerin sahaya baskın düzenlediğini söyledi. Polislerin saha içinde bulunan futbolcular ile saha çalışanlarını yere yatırarak, soyunma odasına geçtiğini anlatan görgü tanıkları, polisler soyunma odasına girdikten birkaç dakika sonra içeriden 3 el silah sesi geldiğini söyledi. Olayda yaşamını yitiren ismi öğrenilemeyen gencin sahadan ceset torbasıyla çıkarıldığı belirtilirken, soyunma odasının kapısında herhangi bir zorlama olmadığı belirtildi.

DİHA'ya göre olayın yaşandığı soyunma odasının duvarlarında da kurşun izine rastlanmazken, görgü tanıkları olay sırasında yaralanan 3 gencin de polisler tarafından sahanın arka kapısından çıkarılarak, gözaltına alındığını söyledi. Sahanın sahipleri Yunus K. Ve Hakan K.’yı da gözaltına alan polisler, sahada 24 saat kayıt yapan kamera kayıtlarına da el koydu. Olayı anlatan görgü tanıklarından İsa Öztürk, “Maça hazırlanan oyunculara çay hazırladığım esnada polis birden baskın yaptı ve hepimizi yere yatırdı. Kısa bir süre sonra 2-3 el silah sesi geldi” dedi.

Görgü tanıklarından Turan Ediş ise, “Olay yerine gittiğimde polisler zırhlı araçlarla sahanın etrafını sarmıştı. İçerde bağrışma sesleri geldi. Herhalde içerde bir kişiyi yakalayıp dövüyorlardı. Aradan 5 dakika geçmeden kurşun sesi geldi. 2 el atış sesi geldi. Bu esnada yanımızda bulunan polisler, ‘Kimse sesini çıkarmasın içerde çatışma yaşanıyor’ dedi. Biz de bu esnada kapıda bekliyorduk. Bizim duyduğumuz kadarıyla çatışma diyebileceğimiz bir ses gelmiyordu. Sadece iki, üç silah sesi geldi. Bir ceset torbasıyla içerde yaşamını yitirenin cenazesi çıkarıldı. İçerde toplam 4 kişi olduğunu söylediler. Biz diğerleri nerde diye sorduğumuzda yaralı olduklarını ve arka kapıdan çıkardıklarını söylediler. Yaralıları da görmedik” ifadelerini kullandı.

DHA'NIN HABERİNDE HALI SAHADAN BAHSEDİLMEDİ

DHA'dan Orhan Aşan'ın haberine göre ise Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Istihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün akşam saatlerinde özel harekat polislerinin de katılımıyla ilçeye bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde operasyon düzenledi. Geçiş güzergahı olan yola el yapımı patlayıcı yerleştirildiği ve polise el bombasıyla saldırıldığı iddia edildi. Polis ekiplerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı ve bir kişinin öldürüldüğü, bir kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bölgede yol ve rögara yerleştirilmiş içerisinde el yapımı patlayıcı bulunan mutfak tüpü, anti tank mayını, iki el bombası, silah ve bu silaha ait mühimmat bulunduğu aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

FOTOĞRAF: DHA

ÖNCEKİ HABER

Fisk: Palmira'nın kurtarılması sonrası ABD ve İngiltere sessizliğe büründü

SONRAKİ HABER

ABD Kongre binası ziyaretçi merkezinden silah sesleri yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa